Sportbladets tips till Extra V75 – på Solvalla

TRAV

Så tippar experten till lördagens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till söndagens omgång på Solvalla.

Sportbladets experter Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

✓ V75-1

Loppet

Svårslagen favorit.

Tipsettan

Policy of Truth vann inte Kriteriet (men ­hade förmodligen gjort det om kusken valt ­döden mitt i ­loppet) men i våra ögon är han ändå kullens ­bästa häst. Bra chans att han kommer till ­ledningen här. Är han som han ska vinner han där­ifrån.

Motbuden

Destiny Am har härlig form. Nästan en av de i kullen som ser ut att ha tagit den långa säsongen bäst. Super Nice tar alltid töm när han får gå i spåren men senast var det mer än vanligt och det tolkar vi som ett tecken på att han kanske börjar bli sliten efter en tuff debutsäsong. Hans vansinnigt höga kapacitet gör att vi ändå inte vågar avfärda honom helt.

Skrällbudet

Paul the Apostle är under härlig utveckling.

Spetsbudet

Policy of Truth får nog överta tidigt.

! Statistik­vinnaren

Policy of Truth.

✓ V75-2

Loppet

Två av Derbyfavoriterna drabbar samman men får mothugg av andra kapabla herrar.

Tipsettan

Heavy Sound ­brukar inte galoppera men gjorde det senast som gott gåendes en bit in upploppet. Vi tar ­inte allvarligt på den ­galoppen, fokuserar i stället på att Heavy Sound ­visade fortsatt form. Derbytvåan har bra chans att spurta ner allt.

Motbuden

Isor Håleryd har fått tuffa resor. Skulle nog må bra av en snällare, men då kan det å andra sidan bli ­svårare att vinna. M.T.Kingofthehill får smyga med, för vi tror inte att han håller ledningen. Räknas om det löser sig, formen är fin.

Skrällbudet

Skulle vara kul att se Nobel Amok i ledningen. Han är inte van vid så här hårt motstånd men ändå.

Spetsbudet

Nr 1 är snabb men nr 2, 4, 5 och 7 är snabbare?

! Statistik­vinnaren

Isor Håleryd.

✓ V75-3

Loppet

Galacticas återupptar segrandet?

Tipsettan

Galactica har gjort tre starter sedan ­segern i Stochampionatet ­utan att vinna, men formen är det absolut ingen ­fara med. Det här är en bra uppgift för ­henne. Bra spår, enklare emot och med en ­normalt hård ­konkurrent (­Pasithea Face) som har såväl chans­artat ­läge som tveksam form.

Motbuden

Vi gillar Magnesia, har alltid gjort. Här ser hon ut att ­vara spetsfavorit. Sedan kan kusken välja taktik. Oavsett hur han gör tror vi att Magnesia är med på målfotot.

Skrällbudet

Cool Bella är på väg att etablera sig i kulltoppen.

Spetsbudet

Magnesia är nog snabbast första biten. Vad som händer sedan är en mer svår nöt att knäcka. Vi får avstå från att peka ut något spetsbud mer tänkbart än någon annan. Såvida Magnesia inte provar i ledningen.

! Statistik­vinnaren

Galactica.

✓ V75-4

Loppet

Två hästar höjer sig tack vare spåren men flera finns som kan utmana på allvar.

Tipsettan

Luck is Back kördes snällt senast, fick inte chansen på allvar och såg mycket fin ut. ­Efter några tuffa lopp var det nog smart att ge ­henne ett sådant lopp och nu är hon nog redo att på allvar gå för segern igen. Bäst chans från ledningen men har chansen annars också.

Motbuden

Zahara Goj var sämre senast men är annars jämn­heten själv. Givet bud från ett perfekt läge. Unrestricted svarade för en stark insats i Oaks.

Skrällbudet

Rio Rita Face har ett bra spår och fint kunnande.

Spetsbudet

Det står mellan Zahara Goj och Luck is Back. Den förstnämnde är svår att ta en längd på men den senare är verkligen expolsiv och vi säger med tvekan att det är fördel Luck is Back.

! Statistik­vinnaren

Zahara Goj.

✓ V75-5

Loppet

Spets och slut målet för vår tipsetta?

Tipsettan

Efter två enormt imponerande insatser var Target Kronos ­ingen attraktion senast. Men man ska tänka på att han fick gå bakifrån och med skor på den gången. Nu har han, precis som vid vinsterna, spetsläge. När det är en så här viktig uppgift utgår vi från att det dessutom blir barfotabalans. Target Kronos ser ut att kunna få bestämma en bit, svårfångad då.

Motbuden

El Diablo B.R. imponerar. Given i striden men för seger krävs nog att han kan undvika dödens. Tobin Kronos körs snällt med tanke på det tuffa loppet i Frankrike nyligen? Kapabel nog att kunna utmana ändå.

Skrällbudet

Robin Roof har övertygat på finsk mark. Duger här.

Spetsbudet

Target Kronos.

! Statistik­vinnaren

El Diablo B.R.

✓ V75-6

Loppet

Stark spik i Breeders-semi för treåriga ston.

Tipsettan

Darling Mearas ­hade uppvisning i Oaks för en månad ­sedan. Har sedan ­välförtjänt fått en pust. Om ­formen fortsatt sitter och hon dessutom når ­ledningen är hon ­nära nog oslagbar. Om ­formen fortsatt sitter och hon får en annan ­position än ­ledningen har hon mycket bra chans ­ändå.

Motbuden

Den som vi har respekt för är Undine. Hon kom ­aldrig till från kön i Oaks. Skulle hon på något sätt ­kunna ­hinna före Darling Mearas inledningsvis ­stiger ­hennes chanser ordentligt, men Undine är bra (­bättre?) även med en ryggresa.

Skrällbudet

Rhyme Broline har fin form, satt fast senast.

Spetsbudet

Nr 2, 4 ,7 är snabba, nr 3 eller 6 får överta? Fördel nr 3.

! Statistik­vinnaren

Darling Mearas.

✓ V75-7

Loppet

Ingen lätt uppgift för årets Kriterievinnare.

Tipsettan

I och med Kriterie­segern för en ­månad sedan har Deimos ­Racing gått från ­kapabel men strulig (?) till etablerad stjärna i kullen. Det gör att han kommer att dra på sig mycket spel och det är förstås inte fel. Men man ska passa sig för att tro att han ”­bara vinner” det här ­loppet som är en stenhård Breeders-semi. Bakspåret är förstås ett extra minus.

Motbuden

Dartagnan Sisu har inte varit med i de största årgångs­loppen men är ändå en av de bästa i kullen.

Skrällbudet

Antonio Trot avslutade piggt i skymundan i Kriteriet.

Spetsbudet

Grant Boko slåss om ledningen med i första hand Valley Brodde? Båda ska räknas, oavsett vem av dem som når ledningen eller om ingen av dem gör det.

! Statistik­vinnaren

Gandhi Boko.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav

V75

V75-tips