”Min stora idé på V75”

Foto: Tommy Holl
Anders ”Målarn” Johansson

avChristoffer Wickman

TRAV

Anders ”Målarn” Johansson har spelat in 30 miljoner kronor på trav.

I den lilla stadsdelen Askim i Göteborg är han en legend.

– Travet är mitt största intresse, säger han till Trav365.

Det var i slutet på 2013 som Anders ”Målarn” Johansson blev mannen på allas läppar i Askim.

Anledningen: han spelade in 23 miljoner kronor till kunderna hos Coop Forum Sisjön – den dittills största andelsvinsten någonsin på trav i Sverige.

Med ytterligare ett par miljonvinster genom åren, senast för två veckor sedan, har ”Målarn” spelat in över 30 miljoner kronor på trav.

På lördag är det jackpott på V75 från Jägersro med 37 miljoner kronor till en ensam vinnare – och ”Målarn” bjuder nu på sina bästa tips.

”Det är så jag spelar”

– 2 Offshore Man (V75-6) är min stora idé den här V75-omgången, säger Anders ”Målarn” Johansson till Trav365 och fortsätter:

– Det pratas väldigt mycket om 5 Thaiger Exclusive i det loppet och det förstår jag, men jag gillar Flemming Jensen och han har ju spåret här. Jag har trott på Offshore Man hela veckan och släpper den inte, jag står fast vid min första tanke.

Har du något drag att bjuda på?

– Inget drag så där, men mitt tips är att gardera den store favoriten 12 Slide So Easy (V75-3), jag tycker det är ett lurigt långlopp och är 1 Favorite Boko så bra som en del säger så blir det inte lätt att plocka 40 meter tillägg på den. Slide So Easy är bra, men jag garderar honom, det är lite så jag spelar.

”Blir bara så glad”

Du har genom åren spelat in över 30 miljoner kronor till kunderna hos Coop Forum Sisjön i Askim, varför lyckas du så bra?

– Jag är född och uppvuxen på Åby, min mamma och pappa jobbade där och jag har sprungit på stallbacken sedan jag kunde gå. Travet är mitt stora intresse, det är det roligaste som finns, säger Anders Johansson och fortsätter:

– Det är så kul när det går bra på andelsspelet, det är många som köper andelar där, roliga människor som är med, och jag blir bara så glad när vi vinner.

När Anders ”Målarn” Johansson spelade in 23 miljoner kronor i slutet av 2013 gjorde han något som blev lite av en ”snackis”, tryckte upp t-shirts med texten: det är jag som är Målarn.

– Det var en rolig grej, det är mitt yrke och jag har aldrig jobbat med något annat. Alla här känner mig som Målarn, det är ett bra smeknamn, säger Anders ”Målarn” Johansson.