Trav365:s expert toppar expertlistan

Foto: Erik Pettersson leder Aftonbladets lag.
TRAV

Fyra av fem omgångar i den prestigefulla tävlingen ”Expertkampen” är avverkade.

Trav365:s expert Erik Pettersson ligger i topp på listan bland landets experter.

– Jag vill verkligen vinna, säger han.

”Expertkampen” – där några av landets främsta spelexperter gör upp i att tippa V75 närmar sig ”final”.

Efter helgens dubbla V75-omgångar på Åby och Charlottenlund är fyra av fem omgångar i tävlingen avverkade.

Tävlingen avgörs med lördagens V75-omgång i Gävle och Trav365:s expert Erik Pettersson ligger i topp i listan.

Pettersson delar förstaplatsen på flest antal rätt med V75 Direkts expert Anders Malmrot, bägge har totalt 25 antal rätt inför avslutningen.

Den expert som efter lördagens V75-omgång på Gävle har flest antal rätt får 50 000 kronor att skänka till välgörenhet.

”Är en jäkla tävlingsmänniska”

– Det har varit en bra känsla från början. Jag är en jäkla tävlingsmänniska så jag vill så klart vinna, och har legat i topp hela tiden. Att tävla i tips så här är väldigt laddat och det är mycket prestige i att vara bäst på att tippa trav. Den som säger något annat ljuger, säger Erik Pettersson och fortsätter:

– I söndags klantade jag mig faktiskt och jag var uppriktigt sur på mig själv hela kvällen. Att inte ha med Nakoda Goj (första reserv) på så många hästar, ja, det är snudd på skamligt.

Du är i delad ledning på flest antal rätt inför avslutningen, har du funderat ut någon speciell taktik för att ta hem det?

– Taktiken är att få sju rätt, då kan ingen slå mig. I så fall har jag satt tre ”sjuor” på fem omgångar, ett bra facit måste man säga. Jag har stor respekt för Anders Malmrot som är förste utmanare, men han ska få jobba.

Förutom tävlingen flest antal rätt så gör experterna även upp om vem som spelar in mest pengar, och även där får den vinnande experten 50 000 kronor att skänka till välgörenhet. I den tävlingen ligger Erik Pettersson fyra.

– Det är viktigast i min bok, och där ska det bli ändring!

”Skönt ha folks förtroende”

Dina andelar har varit väldigt populära i tävlingen och du är en av få experter som sålt slut på sina andelar, vad säger du om att dina andelar varit så populära?

– Det är jättekul! Det är alltid skönt att ha folks förtroende vad gäller att spela på hästar. Man känner pressen att leverera, och det älskar jag. Nu i sista omgången vill jag ge tillbaka till ”mina” andelsköpare, en riktig storvinst vore pricken över i:et.

Hur mycket går du in för avslutningsomgången för att ta hem det här?

– Mycket! Mer än om jag bara skulle spelat själv. Jag vill verkligen vinna. Dels för att det är skönt att knäppa de andra experterna på näsan, men främst för att få skänka 50 000 kronor till välgörande ändamål. Det slår högst, att kunna hjälpa de som verkligen behöver det, säger Erik Pettersson.
Här hittar du Erik Petterssons lag på Tillsammans-sajten