Sportbladets tips till V75 på Solvalla

TRAV

Så tippar experten till lördagens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till lördagens V75-omgång på Solvalla.

Sportbladets experter Per Nicklasson och Casper Hedberg guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

✓ V75-1

Loppet

Bästa hästen har också fått bästa läget och vi spikar.

Tipsettan

Donna di Quattro har redan hunnit med att skörda segrar i tre länder i år. Hon har vunnit på Vincennes i vinter och hon har tävlat mot tuffa hingstar. Nu möter hon enbart ston och har fått ett fint läge då hon kan öppna bra. Men skulle hon bli snuvad på ledningen är hon bra nog att ­vinna loppet ändå.

Motbuden

Blended Scotch hade det lite svårare att plocka ­segrar förra året trots at hon tävlade bra. I år har hon ­inlett starkt och vi gissar att Blended Scotch får en fin säsong. Fleetfoot Hanover kan otroligt mycket i grunden men ledsnade helt senast. Är hon som för tre starter sedan är hon en allvarlig utmanare till tips­ettan.

Skrällbudet

Blue Martini Ås har kritiska punkter då hon kan galoppera, men står hon på benen och Örjan Kihlström ger henne ett smyglopp kan hon överraska.

Spetsbudet

Donna di Quattro kan öppna bra och kan förmodligen med hjälp av sitt invändiga läge svara eventuellt ännu startsnabbare konkurrenter.

! Statistik­vinnaren

Windy Ways.

✓ V75-2

Loppet

Varför inte stöka undan spik nummer två direkt?

Tipsettan

Fridericus är en tysk häst som kom till Sverige, och Veijo Heiskanens träning, i höstas. Redan har han ­hunnit göra stort intryck på den svenska travpubliken, och på sin tränare. Efter senaste segern, på Momarken i Norge, gissade Heiskanen att hans häst kan springa 09,5 i sommar. Det är så klart att sticka ut hakan, och Veijo sa det med glimten i ögat. Men samtidigt vet han om någon hur en stjärna ska kännas och vi litar på Heiskanens känsla denna gång och spikar även i avdelning två.

Motbuden

Augustus F. är snabb ut och ser ut att få vinnar­hålet och har en god platschans därifrån. Scellino ­Luis tvingas återigen till en vid resa, men är bra nog att ­kriga sig till en pallplats ändå.

Skrällbudet

West Wing har väldigt hög kapacitet och med rätt ­resa och utan galopp är han tidig här.

Spetsbudet

Fridericus är väldigt snabb ut, men kan få svar av Augustus F. inifrån. Men visst är väl bästa hästen en lockande rygg att följa?

! Statistik­vinnaren

Scellino Luis.

✓ V75-3

Loppet

Ser ut att bli ett rafflande lopp från start till mål.

Tipsettan

Så här läser vi loppet: Nothing But Class bombar till spets och sedan finns det ­olika scenarier som kan utspela sig. Ett är att han släpper till Spring ­Erom eller Dreams ­Take ­Time, men vi gissar ändå på att Johan Unter­steiner vill köra i ledningen med tanke på den form som Nothing But Class visat på sistone. Då tvingas On Track Piraten, eller Ed You avancera till dödens. Perfekt slagläge i andraspår har Spring Erom hittat och in på upploppet får Björn Goop upp ångan på elvaåringen till knapp men säker vinst.

Motbudet

On Track Piraten fortsätter att glänsa.

Skrällbudet

Nothing But Class kan leda loppet väldigt länge.

Spetsbudet

Nothing But Class är hypersnabb. Francais du Gull och Highspeed Call slåss om vinnarhålet.

! Statistik­vinnaren

Edward Ale.

✓ V75-4

Loppet

Svårt för tillägghästarna om inte de allra bästa ­galopperar bort sig.

Tipsettan

Marta Chip är en lovande häst som klarar spåret. Däremot kan hon tvingas till en resa i dödens.

Motbuden

Noomi Skift glänste senast. Mycket bra även före det.

Skrällbudet

Tellmewhattodo.

Spetsbudet

Nummer 3 eller 7?

! Statistik­vinnaren

Marta Chip.

✓ V75-5

Loppet

En blir fast och en reser dåligt? Det kan bädda för en tredje.

Tipsettan

Vi trodde mycket på Pascha Tilly ­senast men han var inte som bäst då och ­hade ­tydligen både ätit och druckit dåligt. På Solvalla har han ­presterat bra tidigare och vi tror fortfarande att han är en kanon. Men det känns ändå bäst att gardera den här ­gången.

Motbuden

Bravo Navarone är snabb ut men vi hoppas att någon (Ebu B.Boko?) ska vara snabbare. För om Bravo Navarone håller ledningen och dessutom håller ihop aktionen ända hem … ja, då är det frågan om ens ­Pascha Tilly mäktar med att plocka ner honom.

Skrällbudet

Ebu B.Boko kan nog rensa lite även som spetsfavorit.

Spetsbudet

Ebu B.Boko tar sig förbi Bravo Navarone?

! Statistik­vinnaren

Diotima F.

✓ V75-6

Loppet

Vad kul det vore om inte spåren hade så stor betydelse – då hade vi kunnat ranka upp Hank von Håleryd där han egentligen hör hemma.

Tipsettan

Trots risken att bli över får Blue Star ­Champion tipset, han har varit läcker att skåda i två starter i ny regi.

Motbuden

Dizzy River ­försöker de lotta bort varje gång … men han är så stark att han bryr sig mindre än de flesta. Knäcker alla den tunga vägen?

Skrällbudet

Vi gillar The True F. Han är inte någon av de allra ­bästa hästarna i loppet men från fint läge kan han slå till som troligen aningen bortglömd.

Spetsbudet

Blue Star Champion är rätt så startsnabb men får svårt att svara ledningen om det laddas utifrån – det finns flera startsnabba. Nummer 2, 5, 6 och 7 är de vi menar.

! Statistik­vinnaren

Springover.

✓ V75-7

Loppet

Sporten denna lördag … 85 mer eller mindre fantastiska hästar.

Tipsettan

Kanske är det så enkelt som att ­Michelangelo Ås bara är bäst? Men från bakspår är han inte herre över sitt öde på samma sätt som han hade varit med ett framspår. I så här jämna lopp räcker det med lite, lite strul under resans gång för att det ska bli för långt fram. Vi spelar på att det kan ske.

Motbuden

Bartender In har alltid varit en gedigen häst men

i sin nya regi har han hittat en växel till. Perfekt spår. Panoramic håller formen, sköt till bra efter sen lucka i söndags. Shogun D.K. är som alla vet en topphäst för klassen. Ochongo Face likaså. Men spåret?

Skrällbudet

Hertig Shim med maxklaff och hårt tempo?

Spetsbudet

Hero Sjöhammar eller Orakel Face.

! Statistik­vinnaren

Michelangelo Ås.

Per Nicklasson & Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V75

V75-tips