Dansken snabbast i Sverige hittills i år

Foto: Tycoon Conway Hall.
TRAV

Oj. Oj. Oj!

De flestas blickar inför V64-5 på Halmstadtravet under måndagen riktades mot B.B.S.Sugarlight.

Han kom inte att ha en suck.

Med i loppet fanns nämligen Steen Juul och Tycoon Conway Hall som imponerade stort.

Norske fantomen B.B.S.Sugarlight gjorde andra starten för året och slutade trea. Han kom inte att vara i närheten av Tycoon Conway Hall som dominerade Yngve Larssons Memorial.

Steen Juul sände sexåringen till ledningen direkt och anförde i högt tempo. Första 500 meterna inleddes på 1.07,6, för att sedan komma till varvning på 1.09,3. In mot upploppet försökte konkurrenterna närma sig, men istället stack Tycoon Conway Hall undan till säker seger med 1,5 längd. Tiden? 1.10,4/1 640 meter autostart och med det krossade man årsbästatiden 1.11,2 som Propulsion satte så sent som i fredags.

– Hästen har tränat starkt hela vintern och allting går åt rätt håll. Jag är jättenöjd över prestationen han svarar för i dag och även om det blev tufft så plågade jag honom inte fullständigt i dag. Han gick i mål med bra fart och det här blir mycket intressant inför resterande delen av året. Olympiatravet blir det inte och eventuell start i Elitloppet vill jag helst inte kommentera så här tätt inpå insatsen, men visst… Det är dit alla siktar, sade Steen Juul efteråt.

1.10,4/1 640 meter autostart var också nytt banrekord på Halmstadtravet för femåriga och äldre utländska hingstar/valacker.

Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V64