Kundernas fina gest – efter miljonvinsten

Publicerad 2016-12-02

Daniel, 35, spelade in 4,5 miljoner – missade att köpa egen andel: ”Kommer med pengar i kuvert”

Daniel Rudquist, 35, spelade in 4,5 miljoner kronor till 18 av sina kunder.

Han missade själv att köpa en andel på sitt eget tips. Nu kommer kunderna med pengar till succétipparen.

– Några har kommit med pengar i kuvert, det har blivit väldigt stort, säger Daniel till Trav365, och ger lördagens bästa V75-tips.

Förra lördagen avgjordes V75 med finaler på Solvalla. Sju rätt på spelformen gav 3,1 miljoner kronor.

Största vinsten i landet drog Servicekiosken i Alingsås hem. Totalt spelade de hem 4,5 miljoner kronor på sitt andelsspel till 18 kunder, en kvarts miljon vardera.

Hjärnan bakom miljontipset: 35-årige Daniel Rudquist.

– Veckan har varit väldigt kärleksfull och bra. Detta är stort för Alingsås och det är många nya kunder som kommit in i butiken och gratulerat och många som ringer och hör av sig och vill ha tips inför helgen, säger miljontipparen till Trav365.

”Klart man är lite ledsen”

Som Trav365 skrev i måndags så köpte inte Daniel själv en andel i sitt miljontips.

– Det är klart man är lite ledsen, men jag är så oerhört glad för mina stamkunder, sa han då.

Nu har några av kunderna visat sin uppskattning till honom.

– Några vinnare har kommit in i butiken med pengar i ett kuvert, de har kommit med blommor och diverse saker. Jag har sagt att jag inte vill ta emot det, men de envisas att jag ska ha det, säger han och fortsätter:

– Många av vinnarna har haft det tufft i livet och är väldigt tacksamma över vinsten. Men alla har inte varit här ännu så det kan komma mer saker, det vet man inte, säger han och skrattar.

”Bommar sällan”

På lördag avgörs en ny V75-omgång på Jägersro med Svensk Uppfödningslöpning, V75-4, som den stora höjdpunkten. Det är även här som Daniel hittar omgången bästa spik.

– Jag brukar alltid ha som taktik att ta ut en favoritspik och sedan spika en 10 till 15-procentare. Jag går mycket på prestationerna i de senaste starterna och tittar inte så mycket på statistiken i den högra kolumnen. Har hästen varit bra innan och har ett bra spår så spikar jag.

– Bästa spiken är 2 Coin Perdu, V75-4. Han är jättefavorit men samtidigt har han en av världens bästa spetskuskar (Erik Adielsson), Tar han hästen i ledningen är han oerhört skicklig och bommar sällan.

Hittat en tokskräll

Daniel har även hittat en riktig skräll. I V75-5 väljer han att ta med loppets store favorit, 5 Tjacko Zaz, men vill inte spika hästen, och tror i stället på en noll-procentare.

– Jag kan inte plocka bort Tjacko Zaz när han är en så stor favorit, men jag tror inte han vinner. Jag tror 6 New Star Power speedar ner honom och får han ledningen kommer han att sälja sig väldigt dyrt.

Till sist Daniel, köper du en andel till dig själv den här gången?

– Ha ha, ja, nu måste jag ju göra det.