Spelade in 8 milj – fick inte ett öre

TRAV

För exakt ett år sedan fixade han över åtta miljoner kronor som 46 Arvikabor fick dela på.

Men själv glömde andelstipparen att spela och missade vinsten.

– Många är fortfarande jätteglada över vinsten, säger Ivan Andersson, butikschef.

I helgen körs V75 på Rättvikstravet. Omgången brukar ofta sluta med miljonutdelning – i fjol blev det 25 nya miljonvinster. Fem av vinsterna var andelsspel och hos Coop Extra i Styckåsen i Arvika lyckades man ta hem drömvinsten till sina kunder.

Mikael Persson som gör systemet i butiken spelade in över åtta miljoner kronor till 46 andelsspelare. Varje kund hade satsat 50 kronor och kunde hämta ut 175 000 kronor för exakt ett år sedan.

– Det var lite surt. Det blir lite sporadiskt att jag spelar. Vi kör andelsspel varje dag och jag kan inte alltid vara med. Jag hade tänkt spela, jag hade lagt undan en andel och sedan sålde jag den. Jag tänkte att jag skulle köpa en andel när jag gick hem men då var det kö och jag hann inte vänta.

Nu har det gått ett år sedan storvinsten och kunderna är fortfarande glada – och intresset för andelsspel är fortfarande stort.

– Kunderna är positiva och många är glada över pengarna fortfarande. Många av vinnarna har gjort mycket roligt för pengarna, säger Ivan Andersson, butikschef på Coop Extra Styckåsen. 

Harry Boy-spelare

För att vinna storvinsten använde sig Mikael Persson av Harry Boy.

– Jag drar ut flera Harry och jag tar den som ser mest vettig ut. Jag skriver av den och lägger till reserver. Jag kör inte så många favoriter utan jag vill ha lite spridning.

Trav365