”Ser ingen som kan rå på honom felfri”

Carlsson: Milliondollarrhyme är ett ämne till något stort och går bara framåt

Foto: Kanal 75
Sportbladets Michael Carlsson om extra V75 på Bergsåker
TRAV

Det ser ut att bli Timo Nurmos show i eftermiddag.

S.G.Charpentier är totalt stenklar och sedan har han ytterligare ett par fina chanser.

En given spik är även Fredrik B Larssons nya stjärnskott Milliondollarrhyme som krossar allt.

Det är V75 även i dag och omgången avgörs på Bergsåker. Timo Nurmos har fått en superstart på det nya året och hästarna håller kanonform överlag. I går blev det en vattentät V75-seger genom Antonio Trot och i dag lär det bli ett par till.

När jag pratade med Nurmos i veckan sa han till mig att S.G.Charpentier (V75-4) är bästa chansen på hela helgen. Han hade precis kört hästen i det sista finslipande snabbjobbet under torsdagen och meddelade att hästen kändes jättefin.

S.G.Charpentier är obesegrad efter fyra starter och har vunnit med krafter kvar varje gång. Nurmos berättade även att det blir lättare balans den här gången och läget är perfekt då hästen är snabb ut.

Visst blir han jättestor favorit men det låter och ser ut som att han inte kan torska. Given spik.

Spel mot ett mål

För en månad sedan skrev jag i den här spalten att Fredrik B Larsson har en ny stjärna­ på gång. Det är Milliondollarrhyme som då debuterade i V75 och krossade konkurrenterna från dödens. Den stora och svarta toppstammade valacken har verkligen hittat stilen och näst senast vann han lekande lätt och joggade 1.12,5 sista ­varvet med krafter kvar.

Milliondollarrhyme är ett ämne till något stort och går bara framåt och blir bättre och bättre med fler lopp i kroppen. I dag blir han klar favorit från ett springspår i den femte avdelningen och det är spel mot ett mål.

Fredde B kan köra lite på safety om han vill och när han sedan kör till så lär han bli släppt till ledningen för annars lär den som svarar bli mosad i god tid. Jag ser ingen här som kan besegra en felfri Milliondollarryme och även han är en given spik.

 Nicklas Westerholm blev Årets Komet i fjol och i V75-inledningen ser det ut som att hans två hästar ska göra upp om segern. När jag pratade med Nicklas i torsdags var han inte alls säker på att han valt rätt häst i Knifetown Winner som han kör själv. Hästen ståtar med fyra raka segrar och vann enkelt i årsdebuten efter ett uppehåll. Han ska ha gått framåt med loppet i kroppen och öppnar bra och Nicklas kommer att köra för ledningen från springspåret. Bra chans att hålla undan över lång distans som han gillar.

Men stallkamraten Nakoda Goj är verkligen inte att leka med och han håller knallform för dagen.

Hästen har gått otroligt bra sedan han kom i Nicklas träning och trots att han nu står med 40 meters tillägg så möter han enklare motstånd än i de stentuffa V75-lopp han har varit ute i.

Nicklas menade att valet var svårt att ­välja vem han skulle köra, men det avgjordes på att han har haft Knifetown Winner längre i träning.

När två slåss vinner en tredje, lyder som bekant devisen. En tänkbar sådan skulle Looking Superb kunna vara då hästen vann överlägset senast och i fjol tävlade han mot årgångstoppen i Norge. Är absolut inte borta.

Helgarderar och hoppas på skräll

V75-2 är ett lurigt och öppet lopp där det kan bli rejäl körning den första biten mellan flera startsnabba konkurrenter som jagar ledningen. Vi talar om Bear By The Day, Neverendingdream och Jordan Lee G.L. Den sistnämnda var det påställt på senast när han vann i V75 och då fick kusken inte av honom huvan den sista biten. Jag gör helt sonika så att jag helgarderar det här loppet och hoppas på en skräll.

Alfie är klar favorit i kallblodsloppet, V75-3. Hon står perfekt till som ensam på start och kommer att leda länge. Kanske till mål. Senast hakade hon på som tvåa bakom superfenomenet Lannem Silje och har varit duktig i flera starter innan dess också.

Men i det här loppet har jag fått toppinfo på Smedsbo Faksen som Jan-Olov Persson hävdar har gått framåt rejält med två lopp i kroppen och tränar mycket starkt.

Smedsbo Faksen var senast trea i samma lopp som Lannem Silje och Alfie men det var över kort distans. Att det nu är femhundra meter längre i loppet är en klar fördel och jag har stark feeling för att Smedsbo Faksen kan käka upp Alfie till slut.

Vill man även ha ett tredje streck så är högkapable Järvsörappen given. Men hästen är ojämn och har inte varit som bäst på slutet. Kan räcka om han löper upp till sin full kapacitet.

Mer Timo Nurmos och Jorma Kontio blir det i V75-6 där Extra Fudge har bra chans att krossa samtliga. Den välvuxne hästen har tidigare haft lite problem med aktionen men blivit klart bättre. Han har varit väldigt duktig i sina starter en längre tid och vann utan att förta sig från dödens senast. Är mycket stark och rejäl och tränare Nurmos berättade för mig att man nu ska köra med rycktussar för första gången. Det har provats i ett jobb med god effekt.

Extra Fudge har fördel av att det är bilstart och han öppnar bra bakom bilen och spåret är perfekt. Han kändes kanonfin i torsdagsjobbet och jag ser ingen som ska kunna stoppa honom.

Svårslagen om hon når ledningen

Med risk för upprepning men det kan mycket väl bli så att en Timo Nurmos-häst även avslutar V75-omgången. Hanky­panky Frances har vunnit två V75-lopp på lika många starter för Nurmos och senast kördes hon bara för fullt över upploppet och hade krafter kvar i mål precis som näst senast.

Nurmos tror att Hankypanky Frances kan vinna igen, men hon har tjänat mycket pengar på två starter och står bökigt till med spår 14 i en spårtrappa.
Mon Etoile har varit riktigt bra i två raka segrar och kommer stoet till ledningen tidigt blir hon svårslagen.

Passa även Dusktodawn Sisu som har haft fin form en längre tid och som vann lätt senast.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 7–15–10 (9–4)
V75-2: Alla 12 hästarna (5–4)
V75-3: 5–1–13–7 (11–8)
V75-4: 2 S.G.Charpentier (12–10)
V75-5: 6 Milliondollarrhyme (7–10)
V75-6: 5 Extra Fudge (2–3)
V75-7: 14–8–13–4–9–5–3 (7–12)
1008 rader/504 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Spel

Hästar