”Jag har feeling, min bästa chans på V75”

TRAV

Åke Svanstedt är tillbaka efter semestern.

Då bjuder han Sportbladets läsare på en vinnare till V75.

– Jag har feeling för Roxa Sisu, säger Svanstedt.

Åke Svanstedt, 53, dominerar trav-Sverige för tillfället då han leder de flesta ligor och har kört in överlägset mest med pengar av alla svenska travtränare i år.

För en och en halv vecka sedan åkte Svanstedt på semester till USA tillsammans med sin familj. Stjärntränaren var först på Meadowlands och följde Hambletonian, för att sedan resa till sin lyxgård i Florida.

”Suttit fast”

Nu är Svanstedt tillbaka i hetluften och i kväll kör han under Solvallas superkväll med Jubileumspokalen. 53-åringen har sju hästar på V75, och kör fem av dem själv. Men nu avslöjar Svanstedt att han själv inte kör hetaste chansen. I V75-2 sitter han upp bakom storloppsvinnaren Love N'Hate som blir favorit – men kusken tror mycket mer på stallkompisen Roxa Sisu.

– Roxa Sisu har varit ute i tuffa gäng och gjort det bra. Hon har antingen suttit fast eller fått chansen för sent. Hästen har känts jättebra och kan vinna när som helst. Nu tycker jag det är läge att vara mer offensiv och inte köra invändigt. På form och läge har jag feeling för henne. Jag tycker att hon är stallets bästa chans i V75. Hon går alltid med skor runt om, säger Åke Svanstedt i Sportbladets kuskintervjuer.