”Det är klart man är glad och tacksam”

Båth och Adielsson dominerade i E3-kvalen • Här är finalloppen

avTrav365

1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Global Welcome och Erik Adielsson tog en finalplats i E3.

Svante Båths unghäststjärnor dominerade E3-kvalen bland hingstarna.

Global Withdrawl, Global Welcome och Attraversiamo var den övertygande segertrion.

På stosidan fick Roger Walmann se två av sina talangfulla damer Flash Am och Aleppo Pine avgöra lekande lätt.

Under söndagen kördes det uttagningslopp till E3 i Eskilstuna. Banan blev kladdig och svårhanterlig efter en del regnande vilket ställde till det för flera. Men Svante Båth fortsätter att göra skäl för epitetet ”E3-kungen” när han kvalade in fyra hästar till finalerna. Utanför Grand Slam 75-spelet inledde Global Withdrawl och Global Welcome att vinna hur enkelt som helst efter att båda tidigt kommit till ledningen. I sulkyn satt Erik Adielsson som inte gjorde några misstag.

– Det är klart att man är glad och tacksam över att få köra så här fina hästar. Man har varit med ett tag i den här sporten och man blir fort ödmjuk när man inte får köra bra hästar och när man får göra det så leker livet. Det kändes tryggt hela vägen och Svante har återigen tagit fram en fantastisk kull med fina hästar, berömde Erik Adielsson.

”Har alltid varit en råtalang”

Den tredje segerhästen från firma Adielsson och Båth var Attraversiamo. Han tog tredje raka segern när han avväpnade ledande Smokin Joe till slut. Men hästen hade problem med travet i slutkurvan och där såg han inte ut som en vinnare. Över upploppet avgjorde han dock utan snack när Erik begärde lite av hästen.

– Han tappade rytmen där och jag fick genom honom en liten paus för banan är lite lurig. Men 1.13,5 sista varvet är riktigt bra och han har vunnit ganska enkelt i alla lopp jag har vunnit med honom. Han har mognat lite men alltid varit en råtalang, sa Erik Adielsson som även kvalade in Båth-tränade No Matter till stofinalen via en andraplats.

”Fortsatt obesegrad”

Ett annat råämne som hade problem med aktionen var Hitman River. Conrad Lugauers obesegrade jättetalang vet fortfarande inte hur det känns att förlora efter fem starter och han visade prov på en härlig inställning. Det såg ut som att hästen var nära att galoppera flera gånger men ett förstklassigt löphuvud räddade honom och över upploppet avgjorde han lekande lätt efter en resa mestadels utvändigt om ledaren.

– Det var inte perfekt för han hade mycket bekymmer med banan. Men jag litade på honom och körde rätt så offensivt och det var nyckeln i dag. Det är en topphäst helt enkelt. Skulle han vara en vanlig häst hade han hoppat någon gång i loppet, men som en topphäst tar han hem dom här loppen. Det är skillnaden, sa Conrad Lugauer.

Vann överlägset

I stoavdelningarna fick Roger Walmann se två av sina fina talanger vinna respektive uttagningslopp. Först Flash Am som tog en överlägsen seger för Örjan Kihlström och lite senare Aleppo Pine som avgjorde enkelt för Kenneth Haugstad.

En annan övertygande vinnare på stosidan var Twyla Face som avgjorde den tunga vägen och hon är fortfarande obesegrad felfri, tre segrar på fyra starter. Det är Reijo Liljendahl som tränar Twyla Face och i sulkyn satt Ulf Ohlsson.

E3-finalerna avgörs på Färjestad den 30 juni.

E3-final - Öppen klass

2140 meter autostart

Förstapris: 925 000 kronor

1. Hitman River – Conrad Lugauer

2. Global Welcome – Svante Båth

3. Attraversiamo – Svante Båth

4. Global Withdrawl – Svante Båth

5. Smokin Joe – Lutfi Kolgjini

6. Even’s Cool Boy – Robert Dunder

7. Baritone Artist – Markus B Svedberg

8. Önas Nougat – Per Nordström

9. Borups Senator – Tomas Malmqvist

10. Flight Dynamics – Stefan Melander

11. That’s Art – Peter Untersteiner

12. Concrete Dee – Roger Walmann

E3-final - Stoklassen

2140 meter autostart

Förstapris: 925 000 kronor

1. Flash Am – Roger Walmann

2. Fragolini Am – Lars-Göran Söderberg

3. Aleppo Pine – Roger Walmann

4. Twyla Face – Reijo Liljendahl

5. Luce Axe – Jevgeni Ivanov

6. No Matter – Svante Båth

7. Staro Miami – Ari-Pekka Pakkanen

8. Zara Kronos – Joakim Lövgren

9. Racing Brodda – Mattias Djuse

10. Loser On Loser – Fredrik Wallin

11. Daze – Markku Nieminen

12. I’m Sailing – Anders Svanstedt


MICHAEL CARLSSON/KANAL75

ARTIKELN HANDLAR OM

Hästar