Saga Scott: ”Jag har varit skräckslagen”

avFelix Björklund

Galopp förstörde segerchanserna Saga Scott om de tuffa inspelningarna Tredjeplatsen

1 av 2 | Foto: TV4
Saga Scott slutade trea efter galopp redan kort efter start.

Först till final – men en galopp kraschade alla segerförhoppningar.

För Saga Scott slutade ”Stjärnkusken” med en neslig tredjeplats, trots att hon var förhandsfavorit.

– Jag såg de andra vid mållinjen och tänkte ”Fan vad kul för er, men jag är fortfarande en vinnare”, säger hon till Trav365.

Saga Scott var hästtjejen som tröttnat. Ledsnat på hästar och inte alls ville tävla längre. Därför var det inte självklart att ställa upp när hon av TV4 fick frågan om att vara med i ”Stjärnkusken”.

– Jag var väldigt osäker på om jag skulle vara med först. Jag slutade rida för att jag tappat intresset och för att jag hade en väldigt dålig syn på tävling. Jag hade inte kvar någon kärlek och såg ingen glädje i det, säger hon efter att ha kört i mål som trea i finalen av programmet.

Men du tackade ja, har du fått tillbaka intresset?

– Jag kan säga att jag fått tillbaka all kärlek till hästarna, allting.

”Går så snabbt”

Saga som haft stor hästvana, både som ryttare men även som tränare – fick under programmet dock uppleva en helt annan sida av hästen, nämligen ”baksidan”.

– Jag har varit så skräckslagen. Från att sitta på en häst och känna att jag har helt okej kontroll – till att sitta bakom och det går så jävla snabbt. Det var så fruktansvärt nära de andra och jättemånga samtidigt på banan. Nej, det var något av det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Men jag har överkommit många rädslor och jag tycker att det har varit väldigt kul.

”Jag är körd”

Rädslan övervanns och tävlingsnerven sparkade igång och Saga var den första av kändisarna att direktkvalificera sig till finalen, detta efter att ha vunnit duell mot Cecilia ”Amazon” Benjaminson om en plats.

Och när finalen drog igång var strategin simpel: att inte galoppera.

– De senaste gångerna när jag tränat med hästen har jag fått galopp. Det har varit min största rädsla och det hände i dag. Jag kände att jag inte kunde ha någon speciell taktik, utan så länge jag har min häst där jag vill ha den så kommer det här gå bra. Men jag kände så fort startbilen släppte oss att jag inte hade hästen – och därför gick loppet åt helvete.

Vad tänkte du när galoppen kom?

– Den kom ju ganska tidigt in i loppet och då kände jag, ”jag är körd”. Men jag hade en häst som inte var lika travsäker som de andras. Men jag är väldigt nöjd, jag känner mig inte som en jävla loser här bara för att jag kom trea. Att få vara med om det här har varit en vinst i sig och det här har givit mig så jäkla mycket.