”Förstår inte var hon får sin kraft ifrån...”

TRAV

Superhästen på bättringsvägen efter akuta operationen

1 av 4 | Foto: Delicious och tränaren Daniel Redén.

Under fredagsmorgonen kom beskedet att superhästen Delicious U.S. opererats akut och kämpade för livet på veterinärhögskolan i Uppsala.

I ett kort videoklipp på Twitter under fredagskvällen meddelade tränaren Daniel Redén lite positiva nyheter.

”Inte ens jag förstår var får hon sin kraft ifrån”, skriver han på microbloggen.

Hon skulle ha startat på V75 i Årjäng under lördagen, men ströks i måndags på grund av magbekymmer, som hon kroniskt lidit av under karriären.

Delcious fick smärtstillande och kramperna stillade sig.

Men under onsdagskvällen fick hon återigen akuta problem med sin mage och tränaren Daniel Redén hade inget val, Delicious kördes in till veterinärhögskolan i Uppsala där hon blev buköppnad av veterinär.

Operationen gick bra, men Redén meddelade under fredagsmorgonen att tävlingskarriären definitivt är över för superhästen och att läget fortfarande var kritiskt.

– Det vi kan göra nu är att hoppas att Delicious klarar sig i livet, skrev tränaren Daniel Redén på sin hemsida.

”Känns som vi promenerar inför start”

Under fredagskvällen kom Daniel Redén med positiva nyheter. Det var på sin Twitter han la upp ett kort filmklipp när han var ute och gick med sin nyopererade favrotihäst.

”Inte ens jag förstår var får hon sin kraft ifrån... nu känns det som vi är ute och promenerar inför en tilltänkt start imorgon”, skriver tränaren Daniel Redén på Twitter.

Tre världsrekord

Redén har tidigare berättat att 2017 skulle bli sista tävlingsåret för Delicious. Under 2018 planerades hon att gå till avel. Det åttaåriga stoet tog 29 segrar på 55 starter i karriären och sprang in drygt 6,5 miljoner kronor. Delicious har satt tre världsrekord, över 1 640 meter, 2 140 meter och 2 640 meter.

Trav365 har sökt Daniel Redén för en kommentar.