Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till dagens lopp på Jägersro, tisdag 11 juli.

Spelstopp 20.53

TV 4 Sport 21.30

ATG24 18.00

✓ DD-1

Rankning: 9–3–4–2–10–6–7–8–5–1.

Kommentar: Malkin får tipset eftersom han är så vass, men bakspåret är ett klart minus på Jägersros snabba oval. Allt beror ju förstås på hur loppet blir kört men vi kan se Malkin prestera ett 1.10-varv till slut utan att hinna fram om han bara får aningen för långt fram. Den som tar ledningen­ sitter ofta på leken i den här typen av lopp. Det finns en hel del som talar för att det är Springfield som sitter där.

Han har varit bra på slutet, utan att vi ändå tycker att det är samma sprutt på honom som det var i början på säongen. Tänk också på att han är fyra år och betydligt mer orutinerad än konkurrenterna. Det är inte säkert att det är en nackdel, men ändå något man bör reflektera över. Going Diablo såg fin ut senast. Gick i ledningen då och det är inte omöjligt att hon kan ta en längd på Springfield i inledningen. Johan Roc blir med garanti inte speciellt betrodd men (eller snarare just därför) vi tycker att han är intressant då han kan fronta för att släppa. Rygg ledaren och lucka i tid… Ja, kan gå.

✓ DD-2

Rankning: 7–3–4–10–5–2–1–6–9–8.

Kommentar: Mycket enklare emot för Target Kronos som den här gången, trots att han var positiv redan senast, kommer att vara uppåt i form med tanke på att han hade fått ta det ganska lugnt inför den senaste starten. Spets är inte uteslutet för honom men det borde bli svårt att nå dit av egen kraft. I sån här omgivning  kan han dock vinna från andra positioner. Sahara One är fin men formen har inte riktigt infunnit sig i år. Men även han är av den kalibern att han kan vinna i ett sånt här gäng utan att vara på topp. Sahara One är ett spetsbud från bra spår. Vi låser loppet på två hästar men tycker att Nok’en Fräkkert och Fridericus är intressanta, om man ska nämna några av de övriga.

✓ DD-systemet 12 rader

DD-1: 9–3–4.

DD-2: 7–3–4–10.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Ultimate Wine?

DD-2: Sahara One eller Target Kronos när röken lagt sig?

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Malkin.

DD-2: Sahara One.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel