’Månprisen tog tillbaka kronan’

Foto: Månprinsen A.M. vann V75-5 på Bjerke efter en mäktig avslutning.
TRAV

Twister Bi var oerhört stark när han spurtvann Oslo Grand Prix.

Men Månprinsen A.M. får dagens högsta betyg.

Kallblodskungen är tillbaka!

Foto: Fredrik Henriksson.

Bjerkebanan i Oslo bjöd på flera topplopp under söndagen, men givetvis var det Oslo Grand Prix som var russinet i kakan.

Efter en del regn var det många som befarade att banan skulle bli tung och kletig, men den höll bra klass trots det bistra vädret.

”Jätteskräll”

På förhand trodde ALLA att Polara skulle vinna kallblodsloppet lätt, men den svenske ”prinsen” ville annat.

I Oslo Grand Prix fanns det många betrodda och det var jämnt spelat, men loppet fick trots det se en jätteskräll i Elitloppsdeltagaren Twister Bi.

Här är Sportbladets plusbetyg från hela omgången på Bjerke:

Vem: Månprinsen AM

Kommentar: Kallblodskungen är tillbaka! Vilken makalöst bra insats. Gunnar låg väldigt långt bak i kön på sista bortre långsidan när han trampade på gaspedalen. In på upploppet växlade ”prinsen” sedan ner övriga med mäktiga kliv!

Går inte annat än att dela ut högsta betyg.

Vem: Twister Bi

Kommentar: Halmstad var tvåa i Jämtlands Stora Pris i går (Spring Erom).

Under söndagen tog bankamraten Twister Bi, som Christoffer Eriksson körde, en imponerande seger mot eliten i Oslo Grand Prix. De gick på i tredjespår med 700 meter kvar till mål och visade riktig vinnar skalle när han krigade ner en heroisk Lionel N.O sista biten. Starkt!

Vem: Rekord Rune

Kommentar: Hästen som inte skulle klara av att komma runt banan, enligt vissa experter, avslutade som skjuten ur en kanon på upploppet. Denna häst är ruskig när den får ligga på rulle inför upploppet.

Vem: Canari Match

Kommentar: Fick ta över täten efter 500 meter och fick sig en liten tryckare på vägen, men visade trots det, att han bara var bäst och såg inte speciellt tagen ut i mål, när han enkelt höll undan med Örjan Kihlström i sulkyn.

Jag tror Redén har något bra på gång här!

Vem: Titanium Gar

Kommentar: Var med i de många omstarterna i V75-1 och kunde i den giltiga starten ta hand om täten tidigt. Var väldigt loj i loppet, men visade bra ”skalle” när han kunde stå emot och vinna knappt men säkert.

Var nog missgynnad av att sakna körspöet...

Vad: Alla omstarter i V75-1

Kommentar: Det är lite klurigare med voltstart i Norge, men så här illa får det inte vara när det är V75. Publiken på plats gav till och med ironiska applåder när start äntligen gick iväg.

Fredrik Henriksson