Wangle: ”Världens bästa, Harry”

TRAV

Harry Haythrow ville tjusa hela trav-Sverige en gång till. 

Än är sagan inte slut.

Kommer någon travhäst kunna bli som världens bästa Harry?

Han kan stolt titulera sig med att inneha rekordet med flest antal starter i rad på V75.

Under hans mest framgångsrika år startade Harry Haythrow hela 69 gånger på raken i travets högsta division, V75.

Han har "bara" vunnit 14 lopp och tjänat 4,6 miljoner kronor.

Ändå är han en av 2000-talet mest folkkära travhästar.

Sagan om Harry Haythrow fortsätter, vem kunde tro det för några månader sen.

Det är bara att hylla kretsen kring hästen, jag tror inte vi kommer få se en ny Harry på många, många år.

■ ■ ■

I övrigt:

Christoffer Eriksson fortsätter att imponera.

8 rätt belönade hela 90 000 kronor – trots att två storfavoriter vann.

Här är omgångens fem bästa prestationer – och sämsta.

Vem: Harry Haythrow

Kommentar: Ja, vad ska man säga. Heders-harry är grym och den acceleration som hästen besitter är det få travhästar i Sverige som gör. Peter Untersteiner körde det perfekta loppet, och då tackade Harry genom en ruskig avslutning. Det är bara att imponeras över denne hjälte.

Vem: Borups Powerful

Kommentar: Kördes resolut till ledningen och Christoffer Eriksson gav inte favoriten en chans från start. Det avgjorde loppet, och trots press på utsidan gick Borups Bowerful undan till en lätt seger. Det är en kapabel häst som opererats i vinter och det verkar verkligen som man hittat vad problemet var innan. Snygg insats.

Vem: Twin's Zindy

Kommentar: Var usel i den senaste starten, men gjorde en härlig comeback. Peter Untersteiner låg raklång i sulkyn under delar av loppet när Twin's Zindy ångade på framme i ledningen. Trots hårt tempo var det bara en häst på banan och det var många som klev av tåget när hästen ledde enkelt från start till mål. På snabba Jägerso vann hon på 1.11,5. Rätt bra...

Vem: Nantucket

Kommentar: Visade att hästen fortsatt är Sveriges kanske bästa montéhäst. Reds snabbt till ledningen och stannade visserligen kort före mål, men montéryttaren Sofia Adolfsson slutade mana på hästen så jag räknar med att hästen hade full kontroll och vann med krafter sparade. Blir kul att se Nantucket under Elitloppshelgen.

Vem: Milligans School

Kommentar: Gjorde jobbet som storfavorit och vissa tyckte hästen var sämre kontra senast. Nja, kanskte rent aktionsmässigt, men lyssnade man på Melander efter loppet var det en enkel seger trots dödens hela loppet. Det här är en modell vi kommer få se flera gånger i vinnarcirkeln.

Vem: Dracula Hornline

Kommentar: Nja, det var inte hästens bästa dag för han gav sig väl tidigt i spets trots det låga tempot. Per Nordström varnade för att hästen ätit alldeles för mycket gräs innan den här starten, kanske var det några extra kilon som satte stopp för hästens framfart? Nordström får fixa extra träningspass kommande vecka...