”Angenäma problem att välja vart vi startar”

Johan Untersteiners stjärna vann på snabbaste segertiden i år i sin Sverigecomeback: ”Han var relativt okörd”

Foto: ATG
Här vinner Day Or Night In överlägset i Sverigecomeback.
TRAV

Det kryllar av topphästar i Johan Untersteiners stall.

En av dessa presenterade sig i Halmstad under söndagen.

Day or Night In vann i sin Sverigecomeback på segertiden 1.09,6 – snabbaste segertiden hittills i år i Sverige - och nytt banrekord på Halmstadtravet.

– Det blir angenäma problem att välja vart han ska starta i sommar, säger Johan Untersteiner.

Sexårige Day or Night In var under söndagen på hemmabanan Halmstad tillbaka på tävlingsbanan – efter sitt äventyr i Frankrike.

Muscle Hill-sonen visade ingen ringrost trots att han inte startat sedan i slutet på januari. Day or Night In vann på segertiden 1.09,6 över distansen 1 640 meter autostart – snabbaste segertiden hittills i år i Sverige och nytt banrekord på Halmstadtravet.

Och han gjorde det med till synes gott om krafter i behåll.

”Vann okörd”

Day or Night In fick tillsammans med tränare och kusk Johan Untersteiner ett bra lopp i rygg på ledande Harry Haythrow, och när ekipaget sedan hade möjlighet att gå ut i andraspår på sista bortre långsidan så tog dom den – och vann sedan i mycket bekväm stil.

– För en gång skull fick han ett snällt lopp, jag tycker att det oftast inte löst sig så bra för oss i loppen och att han ofta har otur med löpningsförloppen, säger Johan Untersteiner till Trav365 och fortsätter:

– Han kändes jättefin i dag och gick med bra spänst över mål och jag är jättenöjd med honom så klart.

Från sidan såg det ut som att han vann relativt okörd?

– Ja, det kändes så också, det kändes väldigt stabilt.

”Angenäma problem”

Om han vinner på 1.09,6 relativt okörd, efter några månaders frånvaro, hur fort kan han då springa i sommar?

– Man ska inte titta på det här med tider så mycket längre, men det är i varje fall ett kvitto på att han är i fin författning och vi kommer få en fin sommar med honom, om han håller sig frisk och fräsch.

Siktar du på något speciellt lopp med honom i sommar?

– Nää, är han bra så har han så jäkla mycket lopp, och det blir angenäma problem, det är bara att välja vart vi ska starta. Med resultaten på Vincennes från i vintras och sedan det här så borde han bli intressant att ha med för de flesta banor.

Vad säger du om utvecklingen hos Day or Night In?

– Jag har alltid tyckt att han aldrig varit färdig, han är stor och tung och har alltid varit lite sen i utvecklingen, och allting blir bara bättre och bättre för varje säsong, och så verkar det bli till den här säsongen också. Han kanske inte rådde på Bold Eagle och Readly Express på Vincennes i vintras, men där bakom hänger han absolut med och jag tycker han hittat en växel till, säger Johan Untersteiner.

Åtta storloppsvinnare 2017 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM