Stig H:s jakt på Kari fortsätter

Av: Erik Pettersson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Stig H Johanssons jakt på Kari Lähdekorpi i tränarligan fortsätter.

I V75-1 tog Stig H en dubbel när Passionate Kemp vann och Fama Currit blev tvåa.

– Jag kunde gott anstränga mig lite för att Stigs andra häst skulle bli tvåa, sa Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Den prestigefyllda tränarligan kommer troligvis att avgöras i dag när V75-finalerna avgörs på Solvalla. Kari Lähdekorpi leder ligan men i V75-1 tog tvåan Stig H Johansson in mycket. Erik Adielsson körde Passionate Kemp till spets och när Björn Goop avancerade upp utvändigt med Fama Currit med varvet från mål så låste de loppet. In på upploppet koncentrerade Adielsson sig bara på att hålla in Johnny Takter som satt i rygg med Trophy Stand, allt för att Goop skulle bli tvåa med Fama Currit. De båda hästarna sprang in 375 000 kronor till stallet och nu skiljer det 311 000 kronor upp till Lähdekorpi.

– Hon kändes väldigt stark och jag kunde gott anstränga mig lite för att Stigs andra häst skulle bli tvåa, sa Erik Adielsson efter loppet.

Hur tror du det här kommer att sluta?

–  Det är jättestor fördel Kari, men det är några dagar kvar.

”Helt underbar”

Erik Adielsson som var mycket nöjd med hur Passionate Kemp kändes för dagen.

– Det blev precis lagom det där. Hon är nästan som facit, hon är helt underbar.

Passionate Kemp var streckad på 85 procent av V75-kupongerna och kom många spelare som hade spikat i den första avdelningen kunde dra en lättnadens suck efter loppet.

Erik Adielsson körde inte bara för Stig H Johanssons fördel i loppet. Han har fortfarande chansen att vinna V75-ligan, där konkurrerar han mot just Björn Goop som nu leder med tre segrar.

Mer information följer löpande under eftermiddagen.

Publicerad: