”Fantastiskt kul att äga en häst”

Av: Patrik Fernlund, Stefan Persson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP, Lars Jakobsson/KANAL75

Superstjärnan Mats Sundin vilar från hockeyn.

Då har han tid att följa sin andra stora passion i livet.

Travet.

– Jag är väldigt intresserad av trav och det är fantastiskt kul att äga en häst, säger Mats Sundin till Trav365.

Superstjärnan Mats Sundin är just nu aktuell med en reklamkampanj med klädkedjan Brothers. Pengarna som kommer in via den kampanjen kommer Sundin skänka till ungdomshockeyn. Sundin som just nu står utan klubbadress i NHL och det är osäkert om han någonsin mer kommer spela hockey – men Sundin är mycket eftertraktad och det är helt upp till honom själv om det blir mer spel.

Mer tid till trav

Nu när Sundin vilar från hockeyn så har han tid att följa sin andra stora passion i livet.

Travet.

Mats Sundin har ett stort travintresse och just nu äger han stjärnhästen Photo Maxx som tränas av svensken Jimmy Takter. Photo Maxx står just nu skadad men har tidigare firat stora framgångar i USA.

– Han gjorde några bra lopp i våras men är nu skadad. Han ska snart springa igen så vi får se hur det går, säger Mats Sundin.

Elitloppet

Photo Maxx är Sundins stjärnhäst nuförtiden – men för några år sedan ägde Sundin Rotation. Rotation tävlade framgångsrikt på banan för 4-5 år sedan och sprang in nästan tio miljoner kronor. 2004 var Rotation med i Elitloppet men slutade sist i sitt försök.

– Jag hade tur med Rotation, som var fantastisk. Framför allt i USA och Kanada. Jag är väldigt intresserad av trav och det är fantastiskt kul att äga en häst. Men jag har legat lite lågt med trav den senaste tiden, säger Mats Sundin till Trav365.

Publicerad: