Frank ska fixa nytt guldregn

TRAV

Bjuder på ett jackpottsystem

Travet är en stor passion för Frank Andersson.

Inför V75-tävlingarna har han gjort ett jackpottsystem till Trav365:s läsare.

Den förre världsmästaren är också mycket kritisk mot brottningen.

– Det är lotteri och ingen sport längre. Brottningen har grävt sin egen grav med de nya reglerna, säger Frank Andersson.

Så här i OS-tider har brottarlegenden en del att säga om sin sport. Framför allt med anledning av de nya reglerna och Ara Abrahamians omdiskuterade diskvalificering.

Frank Andersson håller inte igen och går till fränt angrepp mot brottningen.

– Det finns ingen poäng i dagens brottning. Det är lotteri och ingen sport längre. Jag tycker inte att brottningen är intressant att se på längre. Tyvärr tror jag inte att vi får vara med i nästa OS, säger Frank Andersson.

– De nya reglerna har gjort att brottningen har gått bakåt i tiden. Det är ingen publikfrämjande sport längre. Speciellt inte eftersom domarna är så inkonsekventa i domsluten.

Gav bort sin bronsmedalj i OS

Själv tog Frank Andersson brons i OS i Los Angeles 1984. Då kan man dra vissa paralleller till Ara Abrahamian i år. Hans diskvalificering i semifinalen har vållat stor debatt. Speciellt eftersom han slängde sin bronsmedalj i mattan och fråndömdes medaljen.

Frank Andersson ville heller inte ha sitt OS-brons som han tog det året…

– Jag gav bort bronsmedaljen till en taxichaufför. Jag var så besviken att jag inte vann men fick stryk av en för dagen bättre brottare. Då kunde jag inte skylla på domarna, säger Frank.

”Ara gjorde lite fel”

När det gäller Ara Abrahamian vill han inte gå in så mycket på detaljer.

– Jag förstår Aras vrede. Han var där för att ta guld och kände ingen glädje över bronset. Det var ingen tvekan om att Ara var den starkaste och bättre brottaren.

– Men samtidigt gjorde Ara lite fel. Det tror jag att han egentligen är medveten om. Tyvärr är domarna väldigt inkonsekventa, säger Frank Andersson.

Går ut hårt med tre spikar

Brottningsvärldsmästaren är känd för att vara travintresserad. Han älskar att spela på trav och har gjort ett jackpotsystem till Mantorps V75-tävlingar.

– Jag följer travet noga och spelar varje vecka. Favoritspelet är utan tvekan V75. Det gäller att hitta ett par bra spikar och sedan kunna helgardera ett par lopp. På så vis kan man få med omöjliga skrällar, säger Frank.

– Jag går ut hårt med tre spikar. Arras T.C.B är överlägsen i V75-1 och vinner felfri. Det är bara galopp emot. I stoloppet (V75-2) har Nova Brodda imponerat så pass mycket att hon bara rundar det här enkla gänget. I gulddivisonen tar Arras ledningen och sedan stannar han där in i mål. Trots att dessa tre favoriter vinner kan det bli miljonutdelning. Det har vi sett prov på många gånger tidigare.

– Efter att mina spikar har gjort sin plikt kan skrällarna börja. Då sitter vi bra till i jakten på miljonerna.

Frank Anderssons jackpotsystem

V75-1: Arras T.C.B. Reserver: 11, 7

V75-2: 12 Nova Brodda. Reserver: 7, 8

V75-3: 5 Arras. Reserver: 6, 3

V75-4: 1, 3, 5, 6, 7, 10, 12, 13. Reserver: 8, 14

V75-5: 1, 2, 4, 5, 6, 12. Reserver: 7, 8

V75-6: 1, 2, 4, 5, 7, 8, 9. Reserver: 3, 12

V75-7: 1, 3, 4, 5, 9. Reserver: 2, 7

Systemet är på 1680 rader.

Michael Carlsson/Minimedia