"Perkele, nu kör vi”

TRAV

Nybrink ger dig tipsen inför V75

”Fixa julpengar”, är ett populärt travuttryck.

Tränarna vässar, mörkar och lirar i lönndom.

Och publiken/spelarna står med lång näsa.

Så var det förr.

På V75 år 2007 är det svårare.

Men man kan ju alltid skjuta från höften.

Ja, det blir inget system för er som hellre har sju rätt flera gånger om året och cashar in småslantar. Nej, perkele, nu kör vi. Nu spelar vi för att vinna stort. Chansen är i och för sig djävulskt liten – men den finns där, potentialen i det här systemet är gigantisk.

Jag börjar med att spika Derby Clipper i V75-1. Oj, det var ju häftigt och originellt – not. Jag vet, men det är ändå inte helt fel att spika en häst som inte kan förlora. Janne Hellstedts treåring är förmodligen en av de tre, fyra bästa i årgången. När han går ut i Klass II på V75 är det bara galopp eller sjukdom emot. Läget är idealiskt och han har hittills inte satt en fot fel. Senast vann han från dödens på 1.14,6/2?140 auto på en skitig bana, lufsandes. Okörd. Ja, ni fattar.

Han är K-L-A-R.

Vinner inte såna här kan det kvitta, då är det kanske inte meningen att jag ska syssla med spel på hästar?

Chansspik i guld

Värre beställt är det med min chansspik i V75-3, guldspecialen. Harlans Boogie (streckad på 13%) står 20 meter efter ett ganska bra gäng med Go on Pale, Herr Faust och Garland Kronos i spetsen. Harlans Boogie är ruskigt speedig när han får smyga med. Senast avslutade han med 1.09,5 sista 700 från fjärde inner i ett lopp som vanns av Going Kronos. Över mål flög Halmstadhästen fram och plockade faktiskt ett par längder på Going över upploppet.

Hur han ska kunna vinna nu? Inte faen vet jag, men julen är undrens tid och Jesus gick ju på vattnet, botade lama och blinda så varför kan inte Harlan få en släng av det?

Ja, jag tokchansar. Nej, jag har inte tullat på julspriten.

Nu smäller det

I V75-6 kommer en gammal kompis ut, en häst som jag vunnit stort på tidigare och nu är det dags igen. Brian Key (9%) är en ständigt underskattad herre och det är något som de andra spelarna ska få betala för. Nu smäller det igen.

Jag spelade honom när han vann till 22 gånger på V64 för fyra starter sen, när han slog Staro Allentown efter en stark långspurt. Jag spelade honom även senast då han satt fast med rubbet över mål i ett V64-lopp till eventuella oddset 31,70.

I morgon har han ett bra läge bakom bilen, ska tävla barfota runt om och kommer att öppna ganska fort. Tränare Peter Walltin är optimist och tror på bra chans. Jag säger som Tony Montana i filmen Scarface, när han öppnar eld med sin k-pist: ”Say hello to my little friend!” Brian Key blir en obehaglig överraskning – igen.

Omgången i övrigt:

Night Queen Indika (2%) kan vara en megarysare i V75-2. Van vid värre motstånd.

?Montana Princess (V75-4) är ett löfte men hon var lite sämre senast. Här har jag feeling för Zenta Palema (14%) som gick fort efter galopp senast och som kan öppna kvickt bakom bilen.

?Toppstammade Manhattan borde väl vinna V75-5 när Music la Marc stukits? Visst, men rygg på Mingla kan ställa till det. Så jag garderar.

?Sista loppet ser smått omöjligt ut. Jag provar med toppkuskarna från fina lägen med bra hästar i full form. Det borde väl räcka en bit?