Årets drag på årets travdag

TRAV

Micke Nybrink om helgens V75

Elitloppslördag med V75-finaler.

Årets roligaste travdag?

Jag tycker det.

Och det blir inte sämre när man dessutom hittat årets drag.

Draget med stort D, det förefaller så givet. Det är nu eller aldrig och egentligen borde jag inte skrika ut henne. Det brukar bara sluta illa då. Men sen när har jag kunnat hålla käft, här är mannen som aldrig mörkat en vinnare (eller förlorare?) i hela sitt liv.

I V75-1 startar Alexia Ås (22 %) och det känns underbart att spika.

I den senaste starten, i Norge, såg hon aldrig dagens ljus efter en smygare i fjärde inner, i ett lopp som vanns av Conny Nobell. Med fritt fram hade Conny fått sträcka på sig.

I badkaret är hon stenklar

Nu väntar innerspår bakom bilen och i badkaret tog Johan Untersteiner ledningen varje gång, gynnad av att starten i ett lopp över 1?609 meter går strax före kurvan och de andra hann aldrig ens utmana. Hur hon sen ska kunna förlora kan jag inte få in i min tjocka skalle. Men Zoccer Wadd, säger någon. Jaha, och när var hon bra senast? Förra året?

Jag är inte ensam om att tro på Alexia. Hon är helgens kommunvinnare. En spelare i Mora hälsar att han ska simma Siljan runt om hon förlorar. Det är ju populärt att lova en massa numera, sen får vi se om han står för sitt ord. Men det är ingen fara, Alexia borde vinna.

V75-2 är vidrigt svårt och rådet blir gardera. Glöm inte formstarke Västerbo Webmaster (12 %) och Roi d’Inverne (33 %) som jag anar att Robert Bergh spritsat upp till den här starten.

När haren i V75-3, Hercules Laser, varvat på 11,5 sitter Olav Mikkelborg och skrattar i kön med Nine One One L. (52 %). Sen blåser han runt allt och vinner med 20 meter. Fantasier? Tullat på elitloppsspriten? Inte alls, seriöst, jag spikar norsken från spår tolv. Senast var han ruskigt bra och bakifrån är han ännu bättre.

I V75-4 har jag fått Alabama (25 %) på hjärnan, hon övertygade senast, men kommer hon förbi Eges Officer in i första sväng?

Badkaret gav inga svar. Skit också.

Men lyckas Söderqvist med sin krigslist är loppet över, annars vete fan. Glöm inte Prestige, han gynnas av längre distans och kan massor.

Av på mitten?

Francoso (29 %) tänkte jag först spika i V75-5. Men hur såg han ut senast? Av på mitten? Ja, något åt det hållet. Om han är som vanligt igen lufsar han hem loppet med full tank i mål.

Night Rambler (14 %) är det roliga draget i DD-1/V75-6. Han spurtade ilsket senast och bör få en perfekt smygare. Present (18 %) är det annars surr om och megarysaren heter Dalshan As (6 %), usel senast men sylvass gången innan.

Harper Hanovers avslutar och det här är årets mest ­sevärda lopp.

Normalt sett vinner kanske Max Flukt men det kan bli vida spår för Knutsson. Och Spring Ray körs av Björn Goop. Låst på två alltså? Nja, kan inte förmå mig plocka bort Joel James (14 %), grym på slutet och barfota nu.

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-systen

Micke Nybrink