Han får hoppas på fiaskon eller svenska folket

TRAV

Det är ingen ide att blunda för sanningen.

Citations genrep inför Elitloppet blev ett praktfiasko.

Så här dålig är han förstås inte.

– Hästen kollas upp i början av nästa vecka och sen får vi se, sa Stig H när vi pratade om den närmaste framtiden i går kväll.

Johansson hade själv inte sett loppet då. Men han insåg att stallets storstjärna klappat igenom, eller i alla fall varit sämre.

– Om det sen är något fel eller att han inte kunde bättre just den här dan vet jag först nästa vecka och då vet jag också om han har i Elitloppet att göra, om det är möjligt.

När Citation slocknade i dödens klev lille Super Light fram – han som är som en humla, inte borde kunna flyga men gör det ändå – och blåste ner allt sista 500. Jörgen Westholm gick nästan ner på knä i teve efteråt, det var lite rörande, och bönade och bad om en Elitloppsplats.

Men intresset från Solvalla är svalt. ”Super Light? Njäe.” Så låter det. Westholms hopp står nu vid några sena (franska?) avhopp och kanske ett par fiaskon till i Oslo Grand Prix i dag.

Sista halmstrået är att bli inröstad som nummer 16 av svenska folket. Och eftersom Westholm är en populär och utåtriktad kille borde det vara bästa chansen.

Det rasslade bara till

Nine One One L. skrek jag ut i fredagens spalt och norsken var precis lika bra som väntat. Det rasslade bara till när bilen släppte – spets på några steg. Sen fick Torbjörn Jansson finåka i två varv innan han valde att pressa ner gaspedalen. Och, återigen, på några steg lämnades motståndet.

Segern blev överlägsen och kunde man regelbundet hitta så här klara 3,32-oddsare vore det inte nödvändigt att jobba.

Kul också att gamla sulkyesset Torbjörn Jansson fick vinna på V75 igen. Han behövs, ju fler catchdrivers desto bättre.

För det skulle bli fler catchdrivervinster. Björn Goop bankade in Therese Win i V75-2,

ruskade, gungade och klämde.

Han låter inget gå till spillo, hästarna får visa vad de har. Jag gissar att en tandkrämstub hemma hos Björn är minutiöst urkramad.

I V75-4 skickade Ulf Ohlsson bumlige Leader Ås till spets och fick anföra i så lågt tempo att både tränare Båth och Ohlssom säkert skämdes en smula. Men om de andra struntar i att tävla så? Segern blev enkel, hästen travar inte illa, är bara lite kalvig ännu.

Korsdrag när ickevinnaren vann

Erik Adielsson storstädade i V75-6 där pappa Hans-tränade ickevinnaren (typ) Breeze Brodde (3 %) smet förbi sista biten efter resa i tredje inner. Hästen han knappt fatta själv att han vann.

Körde Ulf Eriksson för en Elitloppsplats med License To Kill i V75-7? Nä, såklart inte, men 12,5 första rundan blev för tufft och sist hela vägen låg Örjan Kihlström med Itty Bitty. Örjan, han körde när de andra vara klara – sen var saken klar.

Micke Nybrink