Vann en miljon på V75: ”Vi kan inte förstå det”

Covidsmittad familj chockades av storvinsten: ”Allvarligt”

Familjens V75-rad blev värd närmare en miljon kronor.
Familjens V75-rad blev värd närmare en miljon kronor.

En familj i mellan-Sverige insjuknade i covid-19.

Men mitt i allt lidande blev de miljonärer.

– När jag rättade raden i telefonen såg jag att det var nästan en miljon, jag bara skrek, säger kvinnan som lämnade in V75-kupongen, till Trav365.

Under lördagen avgjordes V75 från Bergsåker.

Omgången innehöll en jackpott där en ensam vinnare, bara i sjurättspotten, kunde ta hem närmare 52 miljoner kronor.

Banan i Sundsvall har genom åren gjort sig känd för att vara en skrällbana – ett epitet ”Skrällåker” till en början inte levde upp till.

Efter fyra körda avdelningar var värdet uppe i blygsamma 537 kronor.

Men allt skulle förvandlas i V75–5. Kusken Per Lennartsson satte dit en av V75-historiens största skrällar i form av Jennifer Persson-tränade Jaques Noir.

Hästen var spelad på 0,31 (!) procent av V75-kupongerna och höjde värdet till 90 613 kronor.

”Plötsligt var vi miljonärer”

Superskrällen skilde agnarna från vetet och nu fanns bara drygt 500 spelare kvar med chansen till full pott.

En av dessa ”levande” kuponger lämnades in av en kvinna i mellan-Sverige, men hon själv var inte medveten om den dramatik som utspelade sig i Sundsvall.

– Jag kollade sista loppet då min kupong var en så kallad Spik-Harry där jag själv valt spiken i sista avdelningen. Resten skötte Harry Boy. Jag valde 3 Global Lover för att stortränaren Björn Goop hade sagt att det var en spik i hans tipsprogram ”Björnkollen”. Jag brukar alltid lyssna på honom och det är egentligen tack vare honom som jag spikade, säger kvinnan som vill vara anonym och fortsätter:

– När jag fick in spiken i sista visste jag att jag hade alla rätt men tänkte att det är väl bara några tusenlappar som vanligt. Men när jag rättade raden i telefonen såg jag att det var nästan en miljon, jag bara skrek och sedan fick jag dubbelkolla. Sedan kommer jag knappt ihåg vad som hände men barnen kom in. Det har blivit något slags vakuum där jag och min man knappt kan fatta vad som hänt. Jag blev så överraskad. Jag hade verkligen ingen aning om att vi vunnit så stort och plötsligt var vi miljonärer.

”Känner ingen lukt eller smak”

Trots glädjen som utspelade sig hos familjen kunde de inte fira storvinsten då både kvinnan och hennes man blivit bekräftat smittade av covid-19.

Känslan av att ligga hemma sjuk och samtidigt bli miljonär var overklig.

– Vi brukar titta på Nyhetsmorgon i TV4 där vinnarna inte alltid blir superglada. Då har jag undrat varför, men inser nu att det är för att det är svårt att ta in direkt. Att vi nu är sjuka i covid-19 gör att det också känns konstigt, vi har båda förlorat all lukt och smak och får vänta med champagne och övrigt firande tills vi är friska. Vi har tagit båda sprutorna och just nu känns det som en rejäl förkylning.

Superskrällen i V75–5 vann på målfoto med några millimeter. Är du medveten om hur små marginaler det var?

– Nej, det är helt sjukt. Det var tur Harry Boy valde den hästen för mig. Jag spelar regelbundet varje lördag och har vunnit några tusenlappar tidigare och varit jätteglad över det, men det här går inte att ta in.

Målfotot i V75–5 fixade en miljon kronor till familjen.
Målfotot i V75–5 fixade en miljon kronor till familjen.

”Allergisk mot hästar”

Trots allt elände pandemin medfört för samhället kan ändå kvinnan i familjen se något positivt.

– Det var under den här tiden jag började spela på trav. Nu lyssnar jag en del på experter och spelar mer när det är jackpott. Inget ont som inte för något gott med sig. Jag är allergisk mot hästar så jag kan inte se dem live men under pandemin har jag fastnat för travsporten. Pandemin är såklart en pest och allvarligt för hela världen, men i mitt fall var det också på grund av den som jag började med hästar.

Värdet för sju rätt blev 961 090 kronor vilket 53,91 system löste.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln