Får mitt tips i kväll – på sin fina form

Expertens DD-tips – onsdagen den 18 december från Åby/Solvalla

avPer Nicklasson

Publicerad:
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Åby/Solvalla.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Åby och Solvalla, onsdagen den 18 december.

Spelstopp DD 21.39

TV12 20.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 10–9–4–3–5–6–11–1–7–2–8

Kommentar: Nej, Van Gogh Z.S. skulle inte kunna förlora senast, då han var jättefavorit på V86-spelet. Men det kunde han… Nu är det hårdare emot – andra raka förlusten? Nja, det är nog lika god chans att han studsar tillbaka. Även om det är debut på kort distans och den knappast är en fördel. Men det här är en lovande häst. Barista Oak har övertygat på slutet. Framspår hade förstås varit bättre för honom, men det är ingen katastrof med niondespår heller. Vi låser loppet på två hästar men har respekt för Cadillac Shadow samt Sobel Jasmine, även om den senare inte har startat sedan i juli och rimligtvis borde behöva ett lopp eller två innan toppformen sitter.

DD-2

Rankning: 8–11–5–1–10–2–6–4–3–7

Kommentar: Lass Revenue får tipset på sin fina form, han var riktigt fin när han vann senast. Men även om han är startsnabb kan det mycket väl bli så att spåret ställer till det så till den grad att han aldrig på allvar får chansen i det här loppet. Det är lite för Global Thunder Lass Revenue: Från dåligt spår kan det bli svårt att på allvar komma in i loppet. Trots de här brasklapparna tycker vi att det är de här hästarna som spelar förstafiolen, i alla fall på förhand, i det här loppet. För om man skärskådar konkurrenterna finns det gott om frågetecken även bland dessa. Som exempelvis kapabla Qiao Q.L. som har vilat i tre månader.

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 10–9.

DD-2: 8–11.

Vem tar spets?

DD-1: Om kusken vill köra henne i spets i första starten på länge, är det bra spetschans för Sobel Jasmine.

DD-2: Nummer 1,2, 4,6 och 8 kan öppna snabbt. 

! Statistikvinnarna

DD-1: Van Gogh Z.S.

DD-2: Twinkle Kronos.


Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM