TV4 är nedsläckt – så här drabbas trav-tv

Tv-bråket slår mot sportens sändningar: ”Vi beklagar”

avErik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

TV4 har släckts i en tredjedel av Sveriges hushåll.

Det drabbar de som vill se travets tv-sändningar i kanalen.

– Självklart är det inte bra, för någon, allra minst för de tittare som drabbas, säger Katarina Widman, spelbolaget ATG:s Chief Commercial Officer.

Svart i rutan.

Ja, så är läget för de Com Hem-kunder som vill titta på TV4 och dess systerkanaler från i tisdags.

Då släckte Com Hem ner kanalerna för alla sina kunder, ungefär en tredjedel av Sveriges hushåll ska vara drabbade.

Bakgrunden är det upptrappade bråket mellan Telia/TV4 och Tele2/Com Hem.

”65 procent av hushållen kan titta...”

TV4 och dess kanaler är ”travets kanaler”, där sporten har sina sändningar, där ”V75 Direkt” på lördagarna och ”V86 Direkt” under onsdagarna är störst.

Alla Com Hem-kunder kan därmed nu inte följa travet via tv:n.

– Alla sändningar fortsätter att göras som vanligt, det är ju fortfarande 65 procent av hushållen som kan titta. Men det innebär att de tittare som brukar följa travets och galoppens sändningar i TV4-kanalerna, via Com Hem och Boxer, just nu inte kan göra det, vilket vi beklagar, säger Katarina Widman, spelbolaget ATG:s Chief Commercial Officer.

Hur många tappar travets sändningar på det här?

– Vi vet hur många som brukar tittar på våra program i TV4-kanalerna, men det är svårt att säga hur många vi tappar. Eftersom Com Hem och Boxer står för en tredjedel av hushållen så kanske det ligger där någonstans. Men vi hoppas och tror att de flesta av dem hittar något av alla de alternativ som vi kan erbjuda i stället.

Hur noga följer ni utvecklingen? Hur ser läget ut i det här bråket?
– Vi följer förstås utvecklingen, men det är nog bara förhandlingsparterna som vet hur läget ser ut.

Kan ni göra något?
– Nej. Inte mer än att hoppas att allt löser sig så snart som möjligt och att erbjuda och informera alla tittare att det finns flera möjligheter att följa travet och galoppen.

Hur går dialogen mellan er och TV4, som är ”travets kanal”, i det här läget? 
– Vi har alltid en löpande dialog med TV4. Men vad som sägs i förhandlingarna vet vi inget om.

”Hoppas på snabb lösning”

Just nu är det viktiga tider för travsporten. Under jul- och nyår arrangerar ATG en V75-festival med V75-tävlingarna varje dag från den 23 december fram till nyårsaftons stora jackpott-omgång ”Winterburst”.

Hur besvärligt är det här läget för er? Det är viktiga speltider nu och det är viktigt att synas i så stora kanaler som möjligt, så ofta som möjligt, kan jag tänka mig? 

– Självklart är det inte bra, för någon, allra minst för de tittare som drabbas. Precis som dem hoppas vi på en snabb lösning.

Men den som vill se travet och som fått TV4 släckt via sitt Com Hem abonnemang kan se travet ändå.

– Vi har en rad olika alternativ för de som inte kan se via sina vanliga kanaler: TV4-sändningarna, t ex kvällens V86 Direkt i TV12, kan ses live både på ATG.se och TV4 Play utan kostnad. Och ATG Live kan ses på ATG.se, i egna kanaler och utan kostnad hos Com Hem och Boxer och i ATG-butiker, säger Katarina Widman.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

TV4

Trav

Com Hem

ATG

V86

V75