Går all in – hur ska han kunna förlora?

Nybrink synar lopp för lopp på V75 lördagen den 14 september • Systemförslaget

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Majestic Man tillsammans med Björn Goop spikas i V75-inledningen.

Visst är det jobbigt att bedöma finska hästars chanser?

Men inte den här gången.

Tycker faktiskt att vi har alla kort på bordet.

Så jag går all in direkt, hur ska han kunna förlora?


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V86- och V75-system. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Au Gratin får jag vara med nöjd med som ”Bästa spel” inför V86 i onsdags. Inte överdrivet ofta man sätter en 16-oddsare och lyfter fram omgångens enda skräll. Lillebror V86 fortsätter vara ett förföriskt spel där man varje vecka känner sig snuddande nära miljonvinsten.

Bollnäs kör V75 och vi åker till en snabb bana där Delicious U.S. i augusti 2015 sprang världsrekord (1.08,6/1 640 auto) och en oval med långa rakor där de inre spåren bakom bilen är bra.

Tänk på det när ni analyserar spetsstriden, och att spår långt ut är extra iskallt.

Sett senaste loppet

V75-1: Majestic Man hade ni inte hört talas om. Inte jag heller. Men jag har sett hans senaste lopp i Finland, ser också att Björn Goop kör och att läget med spår tre inte kan bli så mycket bättre. Visst, Adielsson har springspår med ett av motbuden, det stör en aning. Men gå in på Veikkausmedia.fi och skriv Majestic Man i sökrutan för ”hevonen” och titta på senaste loppet. Han var ruskigt bra när han flög till spets, drog hårt i aningen het stil och vann lätt på 1.12,5 full väg.

Nu är det voltstart och för er som undrar hur det ska gå är rådet att se loppet (Veikkausmedia) från Teivo den 14 juni. Då har han spår två, öppnar stabilt och fort. Summeringen är att han känns som en given spik.

V75-2: Hankypanky Peyton är tuff men kan få slita för att jaga ikapp stallkompisen Cactus som var duktig i comebacken med tredjespår i ett varv i ett sprinterlopp. Spets och slut? Bear Victory (en procent) tar jag alltid på allvar. Hon gick strålande över upploppet senast, efter en startgalopp.

Var dunderbra

V75-3: Mellby Granat är ett råämne som imponerat och det kan vara så att han är för bra. Stark och snabb är fyraåringen och det är inga dumma egenskaper. Finske No Limit Royalty bör ni titta på i finska arkivet. Hästen var dunderbra senast och öppnar också fort.

Lotusjasmine höll sanslöst bra senast och kan sitta i spets.

V75-4: Kallblod och ingen enkel match men efter idogt arkivarbete kom jag fram till att fem hästar kan räcka. Husnäs Elving hade lite tur senast men med Adielsson bakom sig igen är han ett hett bud. Ändå kan jag inte låta bli att känna mig kallsvettig här. Min förmåga att hamna fel i dessa sammanhangen gnager i bakhuvudet.

Men tar jag många så vinner ju alltid favoriten. Sluta skratta.

Letar inte motbud

V75-5: Marrakesh, det är en kanon. Det vet jag. Så jag tänker inte ens leta motbud, för om Nurmos fyraåring travar vinner han. Tre varv innebär extra mycket mos.

V75-6: Kan Makethemark försvara innerspåret (bra i Bollnäs) så är det över. Men det är snabba hästar på utsidan och det krävs en plankträff. Nadal Broline är oftast fenomenal och Sorbet är kraftigt uppåt.

V75-7: Får för mig att Everest Sisu kan köras till spets, bara Exclamation Mark släpper. Jag vet inte. Men i front är det toppchans för Everest.

Spickleback Face är den som gynnas mest av distansen. Glöm inte Perfect Dynamite och Picasso – om ni vill vinna sjusiffrigt.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V86- och V75-system. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Helgens tips

1. 5 Majestic Man (Bollnäs, V75-1)

Toppintryck insats. Nu med BG. Spiken.

2. 1 Cactus (Bollnäs, V75-2)

Perfekt uppgift. Leder hela vägen? Drag.

3. 7 Picasso (Bollnäs, V75-7)

Ursinnig spurt näst senast. Fast senast. Skräll.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3 Majestic Man (8–6)

V75-2: 1, 8, 11, 3 (7–13)

V75-3: 4, 10, 2, 3, 8, 11 (5–7)

V75-4: 12, 7, 14, 15, 10 (4–11)

V75-5: 6 Marrakesh (4–9)

V75-6: 1, 7, 4 (5–2)

V75-7: 5, 2, 10, 9, 7 (11–4)

1 800 rader/900 kronor

Läs mer inför V75:

avMicke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM

V75-tips

V75

Bollnäs

Hästar