Båda sugna på ledning – jag låser DD-loppet

Expertens DD-tips – tisdagen den 12 maj från Axevalla

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Sportbladets expert tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets expert tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Axevalla, tisdagen den 12 maj.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V86 och V75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 9–7–5–11–12–14–13–1–3–4–10–15–2–6–8

Kommentar: I ett roligt spellopp provar vi med Gun Palema. Hon har bra fart och kunnande i kroppen men får inte alltid travet att stämma. Viola Grif är mycket fartfylld men har nu galopperat ett par gånger till slut och det går så klart inte att sätta några plustecken kring det.

DD-2

Rankning: 1–5–4–10–8–6–7–2–11–9–3

Kommentar: Västerbo Exact var inte i sin bästa form senast men det går inte att döma honom för hårt på det, alla har rätt att ha en sämre dag. Bra läge för honom att kunna leda detta runt om men formen är ett frågetecken. Om Västerbo Exact bommar spets – kan ju öppna sämre för att formen inte är på topp exempelvis – är det bra chans att det istället är Eldorado B. som tar hand om ledningen. Skulle han komma dit måste han, med ett par lopp i kroppen, ha toppchans att leda runt om i den här omgivningen. Smevikens Cruiser vann från spets senast. Form för att vinna igen, men troligen alltså inte från spets i så fall denna gång.

DD-systemet – 6 rader

DD-1: 9–7–5.

DD-2: 1–5.

Vem tar spets?

DD-1: Troligen nr 1 eller 3, fördel 3. Men vi slänger in 9 Gun Palema i den där leken också, från springspår på tillägg.

DD-2: Västerbo Exact. Om inte han Eldorado B.

! Statistikvinnarna

DD-1: Milord.

DD-2: Mily.


Publicerad: