”Bara sju procent – en superskräll på V86”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 3 juni på Bollnäs • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON, MARIA HOLMÉN/TR BILD
Mister Selfie tillsammans med Per Lennartsson är en av V86-skrällarna.

V86 avgörs i kväll på Bollnäs med spelstopp klockan 19.20.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Hästen har hög, hög kapacitet, säger Sportbladets Mattias Karlsson om sitt spikförslag.

– Min skräll är streckad på sju procent, måste räknas tidigt, säger Sportbladets Christoffer Wickman.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V86 i kväll. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Bollnäs och observera att spelstopp nu under sommaren är 19.20.

Spelformen hos Sportbladets experter är god efter helgens dubbla V75:or där flera system prickade in sju rätt. Dessa system fick sju rätt:

V75 lördag:

Sportbladet Insider

V75 i sista stund

Wickman Lilla

Wickmans Elitlopp

V75 söndag:

V75 i sista stund

Wickman Lilla

Marios Supernytt

Mario Tre i alla

Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och tänk på att...

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 13.12, onsdagen den 3 juni.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini” på V86. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag blev mycket imponerad av 9 Månlykke A.M. (V86-4) i den senaste starten på Romme. Jag tror den här sonen efter Månprinsen A.M. går en mycket spännande framtid till mötes. Här får Gunnar Melander hoppas på lite ryggar, så biter avslutningen fint. 20 procent mot favoritens 45.

Tycker även att 10 Ferox Brick (V86-7) varit grymt bra hittills i karriären. Möter någon bra, men den här hästen är något extra och bli borde bli svår att slå i loppet.

Miljonrensarna

Blev inte så imponerad av favoriterna i V86-1 som mötte varandra senast. Här varnar jag istället för två skrällar. 7 Bailamos ska gå med jänkarvagn och kan öppna bra. Rysare. Tre procent.

Gillade även intrycket på 11 First Ideal Man (V86-1) senast. Utvändigt ledaren med Peter Eriksson karakteristiska gröna can’t see back-huvudlag och barfota runt om. Han kan inte övriga en chans och jag tror det kan bli seger igen. Ska streckas! Fyra procent.

Tänk på att...

... det är sommarupplägg på V86 från och med onsdag, det betyder att tävlingarna inte är saxade, därmed inget Xpress-upplägg och att onsdagens tävlingar avgörs på Bollnästravet.

... 5 Easy Cash (V86-1) är anmäld med barfota runt om, men ska enligt tränaren Jörgen Westholm gå med skor nu. Han fick det inte att fungera utan skor och tappade även lite fart bakom startbilen utan dojorna.

... 1 Grisle Odin G.L. (V86-6) troligtvis blir av med ledningen. Jag garderar!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

5 Easy Cash (V86-1) har fått tre lopp i kroppen efter paus nu och bör således närma sig toppformen på allvar och jag tyckte han gjorde det bra senast i Örebro. Det måste vara bra segerchans nu.

1 Grisle Odin G.L. (V86-6) är en riktig topphäst som vunnit elva av 13 starter hittills i karriären och med jänkarvagnen på blir han svårslagen från det här fina utgångsläget.

Miljonrensarna

9 Månlykke A.M. (V86-4) var duktig senast vid seger och med två lopp i kroppen efter paus bör han således vara ännu bättre till detta. Det här är en fin häst tycker jag och jag tror han har mycket kvar att hämta. 20 procent mot favoritens 45.

2 Mister Selfie (V86-5) gjorde det bra senast vid seger och i ett öppet lopp över drygt tre varv tycker jag att han ska räknas tidigt, då han är mer stark än snabb bör han passa på den aktuella distansen och konstellationen Lennartsson och Bergh brukar fungera bra. Sju procent.

Tänk på att...

... V86 den här veckan avverkas i Bollnäs, och det gäller samtliga åtta V86-lopp. Bollnäs har ett långt upplopp som mäter 207 meter, att jämföra mot exempelvis Solvalla som har ett upplopp som mäter 196 meter.

... 5 Fighter Mearas (V86-8) har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet, däremot så är Båths femårige hingst ingenting att lita på och han har visat att han kan göra bort sig egentligen när som helst i loppen. I kombination med det och barfota runt om bara måste han garderas.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

1 Grisle Odin G.L. (V86-6) kommer bli klar favorit och förmodligen omgångens största. Det är en segervan herre som tagit elva segrar på 13 försök och aldrig varit utanför topp-tre. Han fick ge sig i Kriteriet förra året men då valde Tjomsland spår 8 med flit, det blev ett tufft lopp. I årsdebuten var han fin, vann lätt med krafter kvar efter en tung resa. När det är ett så litet fält kan Tom Erik Solberg välja hur han vill lägga upp det.

10 Ferox Brick (V86-7) imponerade på mig senast när han efter en resa utvändigt lätt gick undan till seger och kunde hålla spurtande hästar bakom sig. Detta är en mycket fin treåring som har en ljus framtid framför sig och jag tror man är med och gör upp som segern. Kan vara en chansspik.

Miljonrensarna

3 Charlock Wiking (V86-8) har fått nyttiga lopp i kroppen i år och vann senast enkelt efter en bra resa i kön, när Magnus satte in slutstöten kunde ingen stå emot. Han är riktigt snabb ut och jag tror man tar han om ledningen här – sedan ska han besegras. Favoriten är bra men jag tror inte mitt drag blir lätt att plocka ner. 19 procent mot favoritens 46.

Tänk på att...

... V86 går på Bollnäs, brukar vara en av dem skonsammaste banorna i landet. Man ska även veta att det är en vanlig V86-omgång och ingen xpress.

... 2 Easy Cash (V86-1) fick ett tufft lopp senast, kanske dags denna gång?

... stoloppet, V86-3, ser mycket öppet ut, inte fel att ta många.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Jag har väntat på att Svante Båth ska testa att köra barfota runt om med 5 Fighter Mearas (V86-8). Och nu på onsdag är det dags. Om allt ser bra ut med hästen och banan, så klart. Hästen har hög, hög kapacitet och måste räknas mycket tidigt i ett sånt här lopp. Han tävlar ofta mot sig själv och även om det ser ut som dödens den här gången så tror jag att han är absolut starkast över upploppet.

Miljonrensarna

Jänkarvagn på 2 Krakas (V86-3) känns intressant den här gången. Hästen kan öppna och körs av en bra kusk, plus den intressanta utrustningsändringen. Jag måste ha med den här hästen på lappen. 18 procent.

Blev imponerad av 9 Kaptah (V86-5) i den senaste starten. Jag förstår inte varför hästen är helt tappad på spelet den här gången. Det blev inget optimalt upplägg på loppet senast, men avslutningen var av bästa märke och det lyser form. 19 procent.

Tänk på att...

... det inte är Xpress-trav på onsdag. Nu går V86 ut på sommarturné runt om i landet och då körs alla lopp på en och samma bana, dessutom är det tidigare spelstopp än under vinterhalvåret – 19.20.

... det blir bajk på 7 Bailamos (V86-1). Det är inte en så tokig häst som kan sitta med i den främre träffen. Storskräll, kanske...

... Jan-Olov Persson varnar för att 5 Gott Klirr (V86-4) kanske är lite för stor favorit. Han har respekt för 9 Månlykke A.M. som imponerade i sitt senaste lopp. Ett lås?


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

4 Angel Ovea (V86-3) är åtgärdad och rapporteras träna fint. Hästen är stark och rejäl och har absolut inte visat det hon kan på tävlingsbanan. Nu hoppas jag det är dags och jag spikar på allt. Det ser ut som toppchans. 19 procent.

Miljonrensarna

8 Xanthis Coktail (V86-5) är härdad emot tuffa hästar och jag blir inte alls förvånad om han bara är bäst. Skoglund upp är ett plus och jag måste stormvarna. Fyra procent.

Tänk på att...

... det är V86-start 19.20 i kväll.

... 3 Charlock Wiking i V86-8 kan leda runt om.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wangles V86. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

1 Grisle Odin G.L. (V86-6) känns mycket svårslagen i detta sprinterlopp. Öystein Tjomslands fyraåring har elva av 13 segrar och det är inte mycket som tyder på att segerstatistiken inte ska förbättras här. Toppchans och givet singelstreck.

9 Månlykke A.M. (V86-4) har gjort två starter för Gunnar Melander och senast såg det riktigt bra ut på Romme. Kul chansspik. 20 procent mot favoritens 45.

Miljonrensarna

10 Jalna Boko (V86-1) har väldigt många galopper i raden men samtidigt fin fart. Bakspåret bör i det här fallet bara vara en fördel och skulle hon sköta sig så kan hon absolut dyka upp i segerstriden. Tränaren Micke Cedergren är på gång efter en tuff start på året. En procent just nu är mycket intressant.

9 Hundredprocent Up (V86-3) har gjort det bra på slutet. Står på tur för seger. Fyra procent.

Tänk på att...

... Bollnästravet står som värd för V86 denna onsdag.

... det under sommaren inte är någon xpressfart och det är en ensam bana som ansvarar för V86-tävlingarna.

... omgången känns svår och det lär bli stora pengar.

... Bollnäs har ett långt utslagsgivande upplopp (207 meter). 

... Jan-Olov Persson har halva startfältet i V86–6.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Bollnäs i kväll med start 18.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:

LÄS VIDARE