Mejla

Michael Carlsson

En drös med chanser – han bara vinner loppet

Carlsson synar lopp för lopp på GS75 • Söndagen den 26 juli

Publicerad:
Uppdaterad:
Equal To None och Björn Goop spikas på GS75.
Foto: ATG LIVE, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Equal To None och Björn Goop spikas på GS75.

Grand Slam 75 i Åmål i eftermiddag – i högervarv.

Björn Goop har en hel drös med chanser och jag spikar Equal To None som bara vinner.

Dessutom är Åke Lindbloms derbyhopp Karat Band stenklar efter den imponerande insatsen senast. Spets och slut.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem till GS75 på Åmål. [Extern länk]


Det är återigen dags för den återkommande unika tävlingsdagen i Åmål. Banan själv kallar den ”The Right Way” när samtliga travlopp avgörs i högervarv den här dagen. Förutom att det är 800-meters bana i Åmål finns det alltså ytterligare en aspekt att räkna på.

Vad passar väl då bättre att lita på Björn Goop som kan banan utan och innan. Han är stenhårt betrodd i fem av de sju GS75-loppen som den här söndagen kryddas med en jackpott där drygt fem miljoner ligger extra i potten.

Jag väljer att spika en av Goops hästar – trots att det är bakspår. Men Goop är ingen som brukar köra försent och han vet när det är dags att sätta in stöten även i Åmål med sina korta raksträckor och korta upplopp. 

Förtjust i hästen

Equal To None har jag blivit förtjust i vad jag har sett av hästens blott två starter. Den är fyraårige valacken kom igång senast och han blev tvåa i debuten bakom en överlägsen norsk häst, Global Bred To Win, som var ruggigt imponerande. Det loppet gjorde Equal To None gott och i den andra starten vann han lekande lätt efter en vass avslutning. Hästen har startat från bakspår båda gångerna och det gör han även i dag. Men det spelar ingen roll för ingen av konkurrenterna torde ge honom skrämselhicka. Equal To None är verkligen hästen i loppet och jag litar på att han rundar allt i god tid och vinner igen i GS75-2.

Ännu mer klar är Karat Band i den femte avdelningen. Åke Lindbloms högkapable fyraåring imponerade vid segern senast när han flög till ledningen direkt och sedan var helt överlägsen. Det här är en topphäst som var med i finalen av Kungapokalen i våras och han kan mycket väl kvala in till Svenskt Travderby i höst. Läget är perfekt med spår två bakom startbilen och Åke Lindblom bränner inte spets om hästen sköter sig. Sedan torde det vara spel mot ett mål och det här gänget skojar Karat Band med om han är lika bra som senast. 

Kan bära hela vägen

Det kan mycket väl bli Attack och seger från ledningen för Henna Halme och Veijo Heiskanen i GS75-inledningen. Detta genom Attack Photo som kan göra en repris på spetssegern näst senast. Hästen är snabb ut och kommer han till ledningen kan det bära hela vägen. Senast blev det dödens och Attack Photo var ursäktad. Nu aviserar tränare Heiskanen att det kan bli jänkarvagn på den här gången, vilket låter mumma. 

Frodo S. är annars Björn Goops vapen i det här loppet och hästen sprang en 1.11-tid som trea näst senast och vann enkelt från täten senast, så toppformen sitter där.

Ett öppet och lågklassigt kallblodslopp utgör GS75-3. Någon måste vinna och jag hoppas och tror att vinnaren finns med bland någon av de fem jag har streckat. Annars är det typ ”blunda och peka” där bakom…

Eldborken är favorit efter en seger i norska Biri näst senast och en tredjeplats i Arvika gången efter. Texida vann knappt ett billigt lopp senast men är snabb ut och kan räcka långt igen. Sedan är det Goop upp på den väldigt osäkra Hibo Bungal som skötte sig senast och var duktig som tvåa. En rejäl kuskförstärkning nu och felfri kan det vara Hibo Bungal som är vinnaren.

Kan lägga dem på rygg

Magnus Jakobsson brukar också vara ett säkert kort i Åmål och ”Värmlands-pöjken” är favorit i GS75-4 med sin egentränade Global Approval. Hästen har visat fin form på slutet och är Jakobssons bästa chans enligt han själv.

Goop har med kapabla men osäkra Choco Lane som galopperade i comebacken men som i fjol visade fartresurser som räcker för att lägga det här gänget på rygg om han sköter sig.

Åke Lindblom har med flera spännande hästar i omgången och förutom Karat Band kan Rocking Flax vara en vinnare. Återkommer efter ett uppehåll men rapporteras träna bra och är snabb ut. Ett segerbud från ledningen. Jag låser på dessa tre.

Vinner när som helst

Björn Goop har ännu ett nyförvärv från Italien och Alessandro Gocciadoro och det är Anakin As som nu gör första starten i sin nya regi. Hästen startade senast på Charlottenlund under Copenhagen Cup-dagen i V75 men galopperade då bort sig. Det fyraåriga stoet har visat bra fart vid segrarna i Italien och blir säkert att räkna med direkt felfri.

Goop favorit igen i GS75-avslutningen och den här gången med Royce Rolls. Hästen fullföljde godkänt i spåren via en snabb avslutning senast och vann gången innan dess. Men här vill jag lyfta fram två roliga och formstarka motbud. Dolorosa Am levererade en toppspurt senast från ett svårt läge och har verkligen formen i zenit. Hon vinner när som helst.

Och Prima Kaiser har varit riktigt bra i varje start på slutet och har knallform. Efter segern näst senast så flög han fram i spåren senast till en andraplats via ett avslutande 1.12-varv. Känns som ett glödhett segerbud den här gången.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem till GS75 på Åmål. [Extern länk]


Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 6–9–1–5 (4–7)

GS75-2: 12 Equal To None (9–2)

GS75-3: 7–6–3–1–5 (4–10)

GS75-4: 3–9–4 (10–8)

GS75-5: 2 Karat Band (1–6)

GS75-6: 7–1–9–2 (3–5)

GS75-7: 9–1–3–10–12 (6–5)

Systemet är på 1200 rader / kronor.

Av: Michael Carlsson

Publicerad:

LÄS VIDARE