V75

”Jag är övertygad om att det blir miljoner”

Tyska andelsgänget drog in över 21 miljoner på V75 • Tipsen till Winter Burst Grand Final: ”Vill varna för en skräll”

Av: 

Andreas Örtengren

TRAV

Det tyska andelslaget har genom åren vunnit över 60 miljoner på svenskt trav.

Nu satsar de hårt mot nyårsafton och den stora multijackpotten från Axevalla.

– V75-omgången ser helt otroligt svår ut och jag tror på mycket hög utdelning, säger en av de tyska traventusiasterna, Niklas Kaeseler, till Trav365.

På nyårsafton ska den stora multijackpotten spelas ut.

För tredje året i rad är det skrällbanan Axevalla som ansvarar för V75-tävlingarna den allra sista dagen på året.

Det är finalen av ATG:s satsning Winter Burst och för tillfället finns det 42 miljoner extra i sjurättspotten.

Innan nyår är det två V75-omgångar som ska avgöras (Ålborg och Bjerke) och skulle utfallet bli jackpott där så flyttas de miljonerna direkt till Axevallas multipott.

Det är i nuläget svårt att sia om exakt hur mycket som det kommer att spelas om på nyår men med tanke på den rådande spelfebern på trav i kombination med de extra miljonerna, så är det givet att tidernas vinstrekord (67 312 633 kronor) på spelformen V75 kan komma att suddas ut.

Enligt spelbolaget ATG:s tidiga kalkyler kan en ensam vinnare i nuläget ta hem minst 82 miljoner – bara i sjurättspotten.

På nyårsaftonen för tre år sedan (2017) avgjordes V75 från Örebro. Då vann tyskarna 21,2 miljoner av den multijackpotten.

”Går tungt in i omgången”

Sedan dess har det blivit många ytterligare vinster för andelsentusiasterna och totalt har de spelat in över 60 miljoner på svenskt trav.

– Den stora travgruppen finns fortfarande kvar och vi kommer att satsa hårt även till denna dag. Jag minns tillbaka på Örebro för tre år sedan och det var en fantastisk känsla att vinna stort då. För min egen del ingår jag nu i ett mindre bolag med samma människor som också går tungt in i omgången, säger travfantasten och ansiktet utåt för det tyska andelsbolaget, Niklas Kaeseler, till Trav365.

”Tror på miljonutdelning”

I fjol betalade sju rätt ”bara” 16 579 kronor men det är många faktorer som talar för att årets värde blir betydligt högre.

– Det är fyra lopp med femton hästar, en spårtrappa och tre av avdelningarna är med voltstart. Jag tror att det kommer bli miljoner för de som hittar alla rätt den här omgången, säger den tyske storspelaren och berättar samtidigt om vilken häst som för tillfället gäller som spik:

– Som det känns just nu blir Zeta Kronos (V75–6) vårt singelstreck. Det är min personliga favorit om man tittar på alla lopp och hon ska ha en bra chans att vinna detta stolopp. Men en annan i gruppen lyfter fram Dark Roadster i den femte avdelningen så vi får se hur vi gör.

”Avslutar med tvåhästarslås”

I den avslutande avdelningen körs det nyinstiftade Sylvesterloppet.

Femton hästar, fyra volter – över distansen 2 640 meter.

Prispotten i Sylvesterloppet har varit ackumulerad och där alla prismedel som inte gått ut till de aktiva lagts till potten

Loppet har en total prissumma på 661 800 kronor och delar ut 337 080 kronor till vinnaren.

– Här har vi vårt lås. Det är två hästar som gäller och vi tror mycket på Hannu Korpis styrkefenomen Grainfield Aiden och även hemmatränaren David Perssons Vagabond Bi. Vi chansar helt enkelt med ett så kallat tvåhästarslås.

Kan du bjuda de svenska spelarna på en miljonskräll?

– Vi tror väldigt mycket på André Eklundhs Woudstra i V75–4. Han står ensam på springspår och kan öppna bra. Det är visserligen inte min favoritkusk men jag tycker ändå han ska ses med bra segerchans och senast jag tittade så var han bara spelad på fyra procent av de tidigt inlämnade kupongerna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ingen tar sig förbi – är min jackpottspik

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Trav

ATG

Hästar