”Har inte gjort jobbet – en superskräll på V86”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 27 januari på Jägersro och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Pim Pim Joli tillsammans med Jonathan Bardun är en superskräll på V86 i kväll.
Foto: ATG LIVE, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Pim Pim Joli tillsammans med Jonathan Bardun är en superskräll på V86 i kväll.

TRAV

18 miljoner kronor i jackpott laddas kvällens V86-omgång med på Jägersro och Solvalla.

Sportbladets experter har synat omgången med sina vassa spikförslag och miljonrensare.

Du har möjlighet att rygga Sportbladet-experternas andelssystem via länkarna nedan.

– De tidiga V86-spelarna har inte gjort jobbet. Två procent på mitt superdrag, säger Erik Pettersson.

– Mitt speldrag ser lite glömd ut, säger Mattias Karlsson.


▪▪▪ MISSA INTE: Senaste avsnittet av V86-podden ”Spets & Slut” i spelaren nedan.


ANNONS: Jackpott 18 miljoner. Här ryggar du Sportbladets andelssystem på V86 i kväll. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll avgörs V86 på Jägersro och Solvalla. Observera att spelstopp är 20.30. Omgången kryddas med en jackpott på 18 miljoner kronor.

Missa inte senaste avsnittet av Sportbladets V86-podd ”Spets & Slut” i spelaren ovan eller nedan.


ANNONS: Här ryggar du V86-poddens system. [Extern länk]


ANNONS: Här ryggar du Sportbladets V86-intervjuer i kväll. [Extern länk]


Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och tänk på att...

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.26, onsdagen den 27 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini” på V86. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

Jackpott på V86, då myser man lite extra. Vi ser ut att ha en fin spelomgång och jag tror mig ha en ruggigt fin spik. Jag har jagat 9 Llama Tooma (V86-4) länge nu och han trivs över den här lite längre distansen och då brukar avslutningen bita riktigt bra. Han lär tillsammans med lite defensiva Jelena Fironova hamna sist och det blir en rysare, men jag vet ju att Llama Tooma kan avsluta runt 11-fart sista 800 metrarna. Det brukar räcka långt den här årstiden och jag hoppas att det blir lite körning längs vägen. Då tar vi betalt! 16 procent.

Miljonrensarna

Två procent. De tidiga V86-spelarna har inte gjort jobbet, kan jag konstatera. Mitt superdrag i omgången måste bli 9 Pim Pim Joli (V86-2). På en inte alltför bra banan öppnade det här sexåriga stoet snabbt senast, blev kvar utvändigt och höll strålande bakom fantomen Marion Fouty Bon. Minsta flax nu så sätter i den här, Bardun.

2 Happy Romeo (V86-8) gjorde ett riktigt starkt lopp senast bakom Havana Boko och toppformen verkar sitta där. Claes Sjöström baissar spåret och voltstart, men Happy Romeo har öppnat okej från det tidigare och spetsat. Får en fin resa och måste med på alla lappar! Sju procent.

Tänk på att...

... det är Solvalla och Jägersro som står värd för tävlingarna den här onsdagen. Det ska vara uppehåll och kallt i Stockholm, medan det i Malmö ser ut att bli varmare och någon variant av regn och blötsnö.

... vi har en fin jackpott på 18 miljoner kronor att spela om på skrällspelet.

... 6 Mellby Good (V86-2) ser, enligt det tidiga spelet, att bli gigantisk favorit. Alldeles för stor i min smak. Hon tappar från start och måste sedan göra jobbet. Såna lampor tar jag det försiktigt med.

... Daniel Redén är riktigt nöjd med 1 Coogan (V86–6). Plussade extra för sista jobbet. Tas med i analysen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Erik Petterssons V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

5 Toddler (V86-1) var bra senast över en opassande distans bakom stallkamraten Night Brodde. Den här gången är det kort distans och han har bästa tänkbara utgångsläge med spår mitt i banan. Jag tror Marc Elias laddar vad som går – kommer han till ledningen är han hästen att slå.

1 Coogan (V86-6) brukar prestera bra efter paus. Daniel Redén låter nöjd med sin häst och jag tror han har chans att försvara innerspåret. Motståndet är passande och i ledningen blir han mycket svårslagen.

Miljonrensarna

3 Victory Lee (V86-7) var godkänd senast. Han har kapacitet och blir bortglömd den här gången. Han kan öppna snabbt och kommer få ett bra lopp i främre träffen. Klaffar det kan han skrälla till fem procent.

2 Happy Romeo (V86-8) står bra inne i loppet och har tre lopp i kroppen. Formen är uppåt och spåret ska han klara i volten. Han kan krypa ner i rygg på ledaren eller få ett bra lopp i andraspår. Med lite klaff på vägen tror jag han kan avsluta riktigt vasst. Se upp i avslutningen. Sju procent.

Tänk på att...

... Jägersro och Solvalla delar på veckans V86-omgång. Vi har 18 miljoner i jackpott vilket alltid kittlar lite extra.

... 6 Mellby Good (V86-2) blir en av omgångens största favoriter. Man ska tänka på att hon kommer tappa från start och kommer få göra mycket grovjobb. Garderas.

... 9 Llama Tooma (V86-4) besitter hög kapacitet och har en enorm avslutning. Hoppas att Jelena Fironova sitter bra till när det ska avgöras – då tror jag de har bra chans att vara först över mål.

... 4 Laradja Vrijthout (V86-5) gör debut för Conrad Lugauer och är mycket svårbedömd. Det låter som man måste lära känna hästen från stallet. Favorit i fara?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Redén låter nöjd med 1 Coogan (V86-6) och det får avgöra saken i det här ”tvåhästarsloppet”. Med skor kan hästen öppna rappt och han har försvarat innerspår några gånger tidigare. Dom Perignon är riktigt snabb från spår en bit ut, men jag är inne på att Örjan peppar upp sin travare och avgör spetsstriden in i första sväng. Då bör även loppet vara avgjort. Tränarens ord om sista träningsrundan gör mig också än mer säker på min sak. Det här är en bra spik i jakten på de 18 jackpott-miljoner som ligger i potten på V86-spelet den här veckan.

Miljonrensarna

Det låter påställt från stallet på 2 Ale’ Pride Gar (V86-2) och att man vill släppa ledningen med stallkamraten, 1 Another Lucky Day. Lyckas det så ska man inte nonchalera ledarinnan. Åtta procent.

5 Emma Häggenäs (V86-3) var det mycket surr om inför senast, men nu är det tyst kring hästen och hon ser ut att bli lite glömd, enligt mig, på spelet. Streckar jag! Fyra procent.

8 Galantis (V86-7) gick jättebra näst senast och senast blev det galopp i voltstart, som aldrig varit den här hästens likör. Spåret är inte bra och motståndet okej, men Galantis är bra och kommer vara därframme. Skräller? Sex procent.

Tänk på att...

... det blev låg utdelning på V86-spelet förra veckan, vilket medför att vi har en jackpott nu med 18 miljoner kronor till en ensam vinnare.

... det är Solvalla i Stockholm och Jägersro i Malmö som delar på värdskapet den här omgången.

... man är uppåt från Stall Lugauer på 5 Toddler (V86-1) och tror på bra chans. Det kan bli svar om ledningen, men över den här korta distansen tål hästen att göra lite jobb utvändigt.

... jättefavoriten i V86-4, 2 Ingesson, inte har imponerat så mycket på mig på sistone. Kanske ska ha högst procent, men inte över 60. Det är på tok för mycket.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Valeria Wareco (V86-3) har perfekta förutsättningar – då hon är väldigt snabb ut bakom startbilen borde det bli ledningen härifrån. Från spets blir hon inte enkel att besegra för övriga. Det ser ut som en toppchans.

1 Coogan (V86-6) låter det bra på inför den här starten och jag tror han håller upp ledningen även om Dom Perignon är kvick ut. Han måste bli väldigt svårslagen därifrån och Daniel Redén har verkligen hästarna i ordning.

Miljonrensarna

3 Tritons Ariel (V86-2) har inte fått till det på slutet men hon räcker normalt väldigt långt i den här klassen. Utgångsläget är fint och med Magnus A Djuse i sulkyn känns hon väldigt intressant. Nu ryker dessutom segern längst upp i raden och då brukar det kunna vara lite extra ordningställt då man annars hamnar i poängnöd. Två procent.

10 Prodigy Shark (V86-4) är inte alls tokig och den långa distansen passar honom bra. Med lite klaff på loppet blir jag inte alls överraskad om det här är vinnaren. Två procent.

Tänk på att...

… det är jackpott den här omgången som saxas mellan Jägersro och Solvalla. En ensam vinnare med åtta rätt beräknas kunna ta hem 18 miljoner kronor.

6 Mellby Good troligen är den bästa hästen i V86-2 men hon har inte visat någon startsnabbhet och riskerar hamna på vingel härifrån. Jag kommer gardera.

5 Dandit (V86-5) ska tävla med en amerikansk vagn den här gången och det låter positivt från Axel Jacobsen inför starten. Känns som hästen att slå för övriga.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Jägersro och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga V86 i sista stund. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!