Marios Supernytt V86

”Till singelprocent är han given på V86”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Bergsåker och Solvalla den 18 november • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: 

Trav365

TRAV

Inför V75- och V86-omgångarna synar Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac loppen.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Bergsåker och Solvalla den 18 november.

MISSA INTE: Sportbladets V86-podd med Lipovac & Pettersson. Senaste avsnittet i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

I den sjunde avdelningen får vi se ett lopp för den högsta klassen. Här kommer Catarina Nordqvists förvandlingsnummer 2 From the Mine bli mycket klar favorit. Det tycker jag är befogat då han visat att han räcker till i högsta klassen och senast vann han på ett mycket bra sätt på Gävle. Han har bästa tänkbara utgångsläge och kommer sitta i ledningen omgående, sedan tror jag inte det händer speciellt mycket i loppet. Får han dämpa en bit då blir han inte lätt att plocka ner för övriga. Håll igång Mats!

Bortglömda hästen

I den andra avdelningen får vi se Amatörpokalen där jag tror vi kan förvänta oss en fartfest. Det bäddar för min stora varning som profiterar på körningen och blåser ner samtliga. Hästen jag tänker på är 11 Wind Knight som näst senast avgjorde på ett bra sätt.

Senast testade man V75 och han var inte tom när han kom i mål. Distansen är ett plus och han är beroende av att få sin ryggresa för att spela ut sin speed, han har ett perfekt smygläge och blir det fartfest som jag förväntar mig då blir han svår att stå emot. Barfota runt om den här gången är ett plus och till singelprocent är han given på kupongen. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

Kvällens nyckelkusk hittar vi på Solvalla och det är som så många gånger förut Örjan Kihlström som får ta på sig ”nyckelrollskepsen”. Han kör i tre av loppen på Solvalla och har två mycket intressanta uppsättningar som gör debut för Daniel Redén. Den ena är ett kallblod som kommer vara allas snackis ikväll och den andra kan vara ett roligt singelstreck som fäller den klara favoriten i avslutningen. Går igenom chanserna lite kort här under. 


9 Iceland Radio (V86-4) avslutade snabbt senast och hann fram till seger. Tycker hon gjort en del bra lopp och klaffar det någorlunda från bakspåret kan hon skrälla. Anmält barfota runt om och en jänkarvagn vilket är intressant. 

1 Roli Eld (V86-6) gör mycket spännande debut för Daniel Redén och rapporterna är starka. Detta är ett kallblod jag varnat för många gånger men han har haft svårt att ro på dem bästa. Kan vara så att han höjt sig ett snäpp till och från innerspåret har han visat att han kan öppna snabbt. Jag tror Örjan Kihlström gör det han kan och skulle han ta hand om ledningen då kan han vinna direkt i debuten.   

6 Magnificent Tooma (V86-8) gör också spännande debut för Daniel Redén och detta är en häst jag alltid tyckt haft kapacitet men inte fått ut den. Daniel har haft fin framgång med andra hästar som kommit från just Jevgeni Ivanov och jag tror den här kan vara ännu en häst som går upp i klasserna. Rapporterna är bra och hästen har tagit åt sig av träningen på bra sätt. Visst är favoriten bra men jag tror han får en tuff match och Magnificent Tooma kan vara en rolig chansspik i avslutningen.

Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 1 Duke Ratzeputz (V86-8) som är anmäld barfota runt om för första gången. Han är efter Love You och just barfota runt om för första gången på dessa hästar brukar ge bra effekt. Man har även anmält jänkarvagn för första gången vilket är intressant. Given om man garderar i avslutningen. 

Förutsättningarna

V86 delas mellan Bergsåker och Solvalla ikväll och jag tycker man fått ihop en intressant omgång som håller bra klass. Vi har ett par klara favoriter som ser ut att ha bra chans, men man har råd med någon favorit på V86 om man får in skrällarna. Man ska tänka på att kolla vädret och hur banorna ser ut innan man lämnar in, det är svårt under den här årstiden och det kan vara en av nycklarna till alla rätt. Stort lycka till!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

”Det blir inget lopp – en bra spik i kväll”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Marios Supernytt V86

V86

Trav

Mario Lipovac