Miljonbråket avgörs – i hemlig uppgörelse

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: KANAL 75 AB
Corky tillsammans med stjärnkusken Erik Adielsson.

Tvistemålet kring stjärnhästen Corky skulle bli en travkändistät rättegång i dagarna tre.

Det slutade med inställda förhandlingar – och en hemlig deal mellan parterna kärande ”Stall Corkad” och svarande Christina Takter.

– Det kommer träffas en förlikning i dag och den kommer vara konfidentiell, säger advokat Lars Deckeman, som företräder ”Stall Corkad”.

2014 köpte ”Stall Corkad”, tidigare ”Stall Kalas”, som ägde ikonhästen Victory Tilly, den amerikanske stjärnhästen Corky för 625 000 dollar, motsvarande 5,2 miljoner kronor, med dagens växelkurs, av Christina och Jimmy Takter.

Hästköpet blev långt ifrån en succé och de nya ägarna Johan Högbergs Livs AB, Bo Paulsson och Anders Arneflod kände sig lurade.

Stämde Takter på fyra miljoner samt skadestånd

”Stall Corkad” lämnade in en stämningsansökan mot Christina Takter 13 januari 2016.

Stämningen var på fyra miljoner kronor samt 263 746 kronor i skadestånd.

Anledningen: Enligt de nya ägarna ska hästen ha varit behäftad med flertalet allvarliga fel främst roterade testiklar som tvingat fram kastrering, när affären gjordes, som de tidigare ägarna ska ha vetat om.

Den här veckan skulle rättegången i det omskrivna fallet äga rum i Stockholms tingsrätt. Flera av travsportens största stjärnor, bland andra Erik Adielsson, Stig H Johansson, Daniel Redén och Johnny Takter var kallade att vittna.

Men förhandlingarna ställdes in redan första dagen. På domstolens initiativ inleddes en förlikningsprocess bakom stängda dörrar.

Uvabäck: ”Öppnades en ny linje”

Efter timtals långa diskussioner under tisdagen kom beslutet att parterna skulle fortsätta att förhandla på egen hand under kvällen/natten för att lämna ett besked på onsdag morgon.

Under två års tid har parterna försökt att komma överens, men under rättegångens första dag så öppnades ett nytt spår som verkade vara intressant för samtliga inblandade.

– I dag så öppnades en ny linje som vi försöker få avslutat. Men det fattas fortfarande några avgörande moment i det och därför har vi kommit överens, parterna och domstolen, att göra ett försök att avsluta en frivillig överenskommelse och det är därför vi avbryter nu och kommer vi överens så gör vi det i kväll eller i morgon bitti och gör vi inte det så fortsätter förhandlingen i morgon och på torsdag, sa advokat Staffan Uvabäck, som företräder Takter i målet, till Trav365 som var på plats i tingsrätten.

”Ska gå igenom detaljerna”

09.30 på onsdag morgon ska parterna återigen träffas i rätten, i inofficiella samtal och enligt advokat Lars Deckeman, som företräder ”Stall Corkad”, kommer överenskommelse att ske under dagen.

– Det är i princip klart, vi ska gå igenom detaljerna. Det kommer träffas en förlikning i dag och den kommer att vara konfidentiell. Ingen kommer att yppa hur förlikningen ser ut.

Men en förlikning blir av i dag?

– Med absolut största säkerhet, säger advokat Lars Deckeman.

I en förlikning kan parterna antingen välja att skriva ett eget avtal, som verkar bli fallet i det här målet, eller stadfästa förlikningen, vilket då leder till att en dom av tingsrätten blir av och att handlingen då blir officiell.

Publicerad:

LÄS VIDARE