Tv-experten: ”Det är fruktansvärt”

TRAV

Publikfesten till sorg på några sekunder

Foto: Per Skoglund och Jennifer Tillman.

Från publikfest till sorg på några sekunder.

Åskådarna på Axevalla travbana chockades av dödsolyckan på V75.

– Det är fruktansvärt, säger TV4-experten Jennifer Tillman med tårar i ögonen.

Stochampionatshelgen på Axevalla är en av årets största publikfester inom svensk travsport. På lördagen var omkring 15 000 personer på plats för att se V75-tävlingar. I det andra loppet förbyttes feststämingen till förstämning på några få sekunder när hästen Mouron Rouge störtade i backen och dog i det andra V75-loppet. Efter olyckan blev det knäpptyst på läktarna och stallbacken.

– Det är jättetråkigt det som hände, vi i loppet märkte ingenting om vad som hände där bak, säger Mattias Djuse som vann loppet när det kördes om.

”Lider med Björn Goop”

TV4-experterna Per Skoglund och Jennifer Tillman som båda två är kuskar rördes djupt av olyckan och blev tårögda i direktsändningen.

– Jag har aldrig själv blivit drabbad, men kört lopp där det hänt andra. Det är fruktansvärt. Jag lider verkligen med Björn Goop och de andra inblandade, sa TV4-experten Jennifer Tillman med tårar i ögonen.

”Knäpptyst på läktarna”

Även kusken Erik Adielsson var märkbart tagen.

– Det blev knäpptyst på läktarna, det tar på alla, alla är här för att vi älskar hästar, det här är jobbigt för alla, säger kusken Erik Adielsson.

Den förolyckade hästen kommer att obduceras för att fastställa olycksorsaken.

– Något måste ha brustit inombords, jag avbröt loppet men kund inte göra någonting, säger Björn Goop, som körde och tränade den förolyckade hästen.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75