Återvänder efter miljondiskningen

TRAV

Snuvad på en miljon för två år sedan – nu ska hästen utkräva revansch på Jägersro

Foto: Gladare miner i år? 2014 diskades Un Mec d'Heripre som måletta i Hugo Åbergs Memorial. Nu är hästen tillbaka för att utkräva revansch.

Fiasko och arga miner efter diskningen 2014.

Nu återvänder Fabrice Souloy och Un Mec d'Heripre till Hugo Åbergs Memorial.

– Det känns jätteroligt, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro.

Miljondiskningen för två år sedan skapade stora rubriker och tränare Fabrice Souloy skrek att han aldrig skulle åka till Sverige något mer.

Det ”hotet” har han inte fullföljt - snarare tvärtom.

Jägersro presenterar nu den första hästen som är klar för miljonloppet Hugo Åbergs Memorial, som körs över 1 609 meter tisdag den 26 juli.

Det är Souloys Elitloppstrea från i år, Un Mec d'Heripre. Hästen som alltså har gruvlig revansch att utkräva på Sverige sydligaste travbana.

– Det känns jätteroligt. Un Mec d'Heripre är inget annat än en världsstjärna, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägerso, i ett pressmeddelande.

”Fortsätter spännande arbetet”

Den franska demontränaren kommer alltså till Jägersro med målet att ”hämta” hem 79:e grupp 1-seger (!) hittills i karriären.

Un Mec d'Heripre sprang 1.09,3 i årets Elitlopp, nytt rekord, och hästen har tjänat 12,5 miljoner kronor hittills i karriären.

– Nu fortsätter vi det spännande arbetet med att skapa Åbergs. Och det känns som det finns många väldigt bra hästar som vill vara med, säger Ahlkvist.

Fabrice Souloy har flera intressanta hästar i stallet. Jägersro hintar om att det kan komma fler hästar från det stallet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav