Åby Stora Pris 2016

”Då blir det inställt spel”

Av: 

Christoffer Wickman

Daniel Redéns två stjärnor Propulsion och Västerbo HighFlyer kan ställas mot varandra i ett skiljeheat i lördagens storlopp Åby Stora Pris
Daniel Redéns två stjärnor Propulsion och Västerbo HighFlyer kan ställas mot varandra i ett skiljeheat i lördagens storlopp Åby Stora Pris

TRAV

Daniel Redén mot Daniel Redén – så kan det bli i ett skiljeheat i Åby Stora Pris på lördag.

Då blir det inställt spel.

– Det stämmer, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet, till Trav365.

Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen

Storloppet Åby Stora Pris avgörs på Åby i Mölndal strax utanför Göteborg på lördag.

Åtta hästar gör upp om segern – som kan bli värd två miljoner kronor.

Loppet avgörs i två heat, där det hela sedan kommer att avgöras i ett skiljeheat, om de bägge heaten får två olika vinnare.

Travtränaren Daniel Redén har två hästar med i Åby Stora Pris – och travjournalisten Lennart Persson spekulerade i vad som skulle hända om Redéns hästar vann varsitt heat och ställdes mot varandra i en skiljeduell.

Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen berättar att om så blir fallet, så stänger man spelet på skiljeheatet.

”Blir så osäkert”

– Ja, det stämmer, jag har precis fått det bekräftat från ATG att om Daniel Redéns hästar vinner varsitt heat på lördag och ställs mot varandra i ett skiljeheat så blir det inget spel på loppet, säger Jon Walter Pedersen till Trav365 och fortsätter:

– Jag har faktiskt jobbat med just den frågan här nu under torsdagen, och varit i kontakt med ATG. Kuskarna vill så klart köra, men då det är samma tränare och samma ägare så blir det ändå så osäkert att det inte blir något spel på loppet.

De aktuella hästarna är Propulsion och Västerbo HighFlyer.

– Bägge hästarna är ju med, så visst finns chansen att de kan mötas i ett skiljeheat, jag har två hästar som kommer med väldigt bra form och jag är nöjd med alla förberedelser. Jag har dock respekt för alla motståndare och det är ett bra lopp, så jag har inte tänkt i de banorna och vi tar ett heat i taget, säger Daniel Redén.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Åby Stora Pris 2016

Daniel Redén

Trav

Spel