Efter succéklippet – bjuds in till V75

1 av 3 | Foto: Hanna Nilsson får beskedet att hon vunnit Hästen är din.
TRAV

Hanna Nilsson, 29, tog hela trav-Sverige med storm efter sitt smittande glädjefnatt i ”Hästen är din”-klippet.

Nu är hon inbjuden till Örebros V75-tävlingar på lördag.

– Det är en sådan här grej som skapar stor uppmärksamhet, då vill man göra något kul kring det, säger Örebros sportchef Claes Broberg till Trav365.

Foto: Örebrotravets sportchef Claes Broberg

Klippet när Hanna Nilsson, 29, överraskas av sin vän Maria Christensson visades över 100 000 gånger och gjorde viral succé.

Hanna fick glädjefnatt när hon meddelades att hon skulle få besöka Lutfi Kolgjinis gård, och att hon vunnit veckans ”Hästen är din”.

Nu följer Svensk Travsport och Örebrotravet upp den succén genom att bjuda in Hanna Nilsson till lördagens V75-tävlingar med E3-finaler i Örebro.

”Prisutdelare”

– Det stämmer, Hanna ska få komma hit och köra häst, sitta på restaurangen, och även vara prisutdelare i ett lopp, säger Claes Broberg, sportchef på Örebrotravet, till Trav365 och fortsätter:

– Men jag ska inte ta äran för det här initiativet, det är främst Svensk Travsport som ligger bakom det.

Många på sociala medier tycker det är vaket gjort, med tanke på den virala succé som Hanna Nilssons klipp gjorde förra veckan?

– Det är en sådan här grej som skapar stor uppmärksamhet, då försöker man göra något kul kring det, och vad jag förstår så tycker hon själv att det ska bli jävligt roligt.

”Kul rysare”

Förutom dubbla E3-finaler innehåller lördagens tävlingar på Örebro bra sportslig klass.

– Jag tycker det ser bra ut, förutom fina tävlingar så ser det ut som att vädret är med oss och det är bra tryck både från gäster och kunder.

Har du någon vinnare att bjuda på?

– 2 Hotter Than Hell (V4-3) kan vara en kul rysare innan V75-tävlingarna, säger Claes Broberg.