Nybrink: ”Han måste med på alla system”

TRAV

Experten inför lördagens V75 – se tipsen här

De får köra utan skor igen.

Men eftersom det är vinter i Sundsvall blir det förvirrat.

Mina spikar bryr sig inte ett dugg om underlaget.

Släpp ner dem på valfri bana så springer de.

Dags för första V75-omgången i år där hästarna får tävla barfota. Eftersom loppen körs på Bergsåker, där våren lyser med sin frånvaro, kan det bli vad fasen som helst; en sån där lördag där det svamlas om skor av och på, fram och tillbaka, ända fram tills bilen släpper fältet.

Jag går inte igång som spelare, barfotakaos är snarare en ­lät­tare injektion av spel­antabus.

Lämna in kommer jag förstås att göra men det blir troligen tvunget att, med en sur min, svälja ner vissa av ­loppen flera gånger.

Har varit ruskigt bra

V75-1: All Above Ås är draget. Han var ute i ett liknande lopp i Gävle där han öppnade bra från spår fem med volt, tog rygg på Scampi och utmanade i en snabb avslutning. Nu är det lång distans igen, V75 och voltstart och jag ser honom i rygg på ledaren. Får han sedan luckan är chansen fin.  Catch the Cash är jag stormförtjust i, hon lär spurta ner de flesta medan Navaronne är lågprocentaren man inte ska rata.

V75-2: Ladyofthelake har varit ruskigt bra och vinner troligen utan strul. Det som talar emot är att Pierre Nyström inte leder V75-ligan, han får inget gratis. Fem hästar lurar bakom och Julia Kaulitz är kanske den mest spännande med Örjan Kihlström som ledsagare? Hon satt fast för länge senast.

  V75-3: On Track Piraten kan öppna kvickt och ska klara av att svara ut enda konkurrenten Ed You in i första kurvan. Sen är det game set match Takter/Strömberg/Rättvik. Begravda hundar? Inte ens en pytteliten chihuahua. Han är kopiöst travsäker, en galopp på de 40 senaste starterna, klarar alla underlag, is, snö, lera, kvicksand, har full form, lekte sig till vinst i högsta klassen för två veckor sedan – och, som sagt,sitter i ledningen. Boring? Nej, snarare en fantastiskt bra spik.

  V75-4: Talls Odin radar upp vinster och blir förstås inte god att tas med om inget tillstöter. Vill ändå hissa varningsflagg för norske Storm Odd som sannolikt är snabbaste hästen i fältet. Han hoppade bort 30 meter strax efter start senast men gled ändå, med en axelryckning, förbi ledande Mjölner Komet över upploppet.

Vapnet: Spurten

  V75-5: Finske Pascha Tilly spikas. Han vann på Solvalla i början av året och imponerade.

Efter det har han vunnit två raka på hemmaplan genom att braka förbi alla över upploppet. Spurten är hans vapen och de andra får himla svårt att stå emot.

V75-6: Blue Star Champions debut för Svante Ericsson var häftig. Han svepte allt på en långsida och vann överlägset. Man kan lämna honom ensam men jag är svag för Sambucus P.R. som alltid har en rökare att fyra av sista ­biten. Två ”kryss” på min lapp.

V75-7: Nervöst med de bästa från svåra spår på kort distans, Windy Ways och Scellino Luis. Eller  heter det spännande? Hur som helst, jag tar därför med Bolt Boko som borde få en perfekt resa och så ledande Mr Vox. Finemang. 

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Spel