Springer Marathon – om hästen förlorar

TRAV

Kaxiga utspelet från proffstränaren: ”Tror han bara vinner”

Foto: Blir det Stockholm Marathon för Markus Pihlström nästa år?

Casanova Sisu förlorade som jättefavorit på V86.

Pallar han inte för favorittrycket i söndagens V64-start så ”straffas” tränaren.

– Jag springer gärna Stockholm Marathon, men jag tror inte att han förlorar, säger Markus Pihlström till Trav365.

På söndag arrangerar Bollnäs V64-tävlingar.

I den tredje V64-avdelningen plockar Bergsåkertränaren Markus Pihlström ut 4 Casanova Sisu – och man kan minst sagt säga att Markus Pihlström känner sig ”segersäker”.

Den 44-årige proffstränaren sticker ut hakan och lovar att springa Stockholm Marathon 2017 om hästen förlorar.

”Ser det inte som världens straff”

– Ibland får man tokiga idéer, och det här är en av de tokiga idéerna som jag fått, säger Markus Pihlström till Trav365 och fortsätter:

– Jag springer gärna Stockholm Marathon, men jag tror inte att hästen förlorar.

Hur kom det sig att du ”lovar” det här?

– Jag gillar utmaningar och jag gillar att sticka ut hakan lite, och då jag tror att hästen bara vinner så får man vara lite kaxig ibland och visa att jag kommer att stå mitt kast om han förlorar.

Om Casanova Sisu förlorar, blir det Stockholm Marathon då?

– Ja, naturligtvis, absolut. Nu tror jag ju som sagt att han bara vinner, men skulle han förlora felfri så kommer jag att springa Stockholm Marathon och jag ser det inte som världens tuffaste straff, jag ser det mer som en kul grej. Det är kanske ett sätt för mig att hitta motivationen till att börja träna, och det blir en liten morot. Nu när man går ut och lovar det här så kommer ju folk jaga på mig och se till så att den jäveln springer loppet, skrattar Markus Pihlström.

Har du sprungit något Marathon tidigare?

– Ja, jag har sprungit ett Marathon tidigare så jag vet vad det innebär. Vi behöver elda upp lite och få upp lite snack kring travet, så då tycker jag att jag kan bjuda på det här, även om jag som sagt tror att han bara vinner.

Under onsdagens V86-tävlingar startade Casanova Sisu som jättefavorit på V86. Efter ett tungt lopp utvändigt om ledaren kunde hästen inte hota vinnaren. Pallar Pihlströms springare för trycket på söndag?