Sportbladets DD-tips

Publicerad 2016-06-12

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till Bjerke, söndag 12 juni.

Spelstopp: 16.46 TV 12: 14.00 ATG24: 12.30.

Trav365

DD-1

Rankning: 1–6–12–8–3–9–5–4–7–2–11–10.

Kommentar: Vi tycker att Cruzado de la Noche öppnade bra utan att kusken laddade senast och har förhoppningar om att han ska kunna öppna riktigt bra vid laddning. Lite oroliga är vi ändå för att han ska bli över från start. Men när man synar konkurrenterna, och framförallt vilka spår de värsta har, ja då känns det inte som att det finns någon bättre lösning än att spika Cruzado de la Noche. Han måste ju inte ha ledningen – blir han inte bara fast är det bra segerchans ändå.

French Laundry var kraftigt förbättrad ­senast och kan nog vara ytterligare lite vassare den här gången. Gematria gjorde ett strålande lopp på ­Solvalla men har ju åter ett riktigt tråkigt läge.

DD-2

Rankning: 9–7–4–3–5–10–2–6–1–8.

Kommentar: Det går ju inte att tippa emot ­Nuncio, men det faktum att han dragit niondespår bör inne­bära något relativt nytt för honom: en ryggresa. ­Sådana har han inte fått många sedan han kom till ­Sverige och även om han säkert vill fram i ­dödens så tidigt det bara går är det inte säkert att det blir läge att avancera dit. Då kan snabbheten bli av­görande och i dagens travsport är det inte många ­hästar som är tillräckligt snabba för att plocka ­längder från kön. Är Nuncio det?

Lionel är en av ­Frankrikes ­bästa ­hästar. Your Highness blev struken inför Elitloppet och är ett litet frågetecken nu och det får man väl ­säga att stallets andra häst Un Mec d’Heripree som tydligen hade en hovspricka i Elitloppet också är med tanke på det. ­Båda rankas ändå upp eftersom de har fina lägen.

Per Nicklasson

Följ ämnen i artikeln