– Insatsen var smått makalös

TRAV

Superanalysen lopp för lopp på V86 Håller du med? Plus och Minus

Travet gör som Sportbladet i övrigt: Vi sätter plusbetyg på prestationerna.

Efter V86 på Åby och Solvalla så hyllar Trav365:s expert Lukas Berggren bland annat Stefan Söderkvist och Adrian Kolgjini och dissar en av favoriterna.

Håller du med experten? Se betygen lopp för lopp här.

✓ V86-1:

Loppet:

Kommentar: Blev ett tråkigt lopp, favoriten 7 Othala kördes tidigt till ledningen, sedan hände inte mycket i loppet. Takter fick bestämma tempot efter eget behag och gick undan helt ohotat till en enkel seger. Övriga var bleka och det blev inget lopp man tar med sig direkt.

Vinnaren: 7 Othala

Kommentar: Blev det helt perfekt för när hon tidigt fick överta till ledningen, men hästen var ensam på banan för dagen och vann enkelt på fint sätt.

Segerkusken: Johnny Takter

Kommentar: Körde ett perfekt lopp och provade resolut för ledningen och fick överta i ett tidigt skede. Sedan styrde han tempot i ledningen och ryckte i rätt tillfälle sedan var det klart.

Loppets : 11 Raspberrysky

Kommentar: Var hårt betrodd men gjorde en slät figur och kändes bara trög för dagen och var aldrig med chans. En galopp kom 300 meter före mål i det slagna fältet och hästen hade inte sin bästa dag.

✓ V86-2:

Loppet:

Kommentar: Det vi trodde skulle bli läckert lopp där vi äntligen skulle få se Nuncio på banan igen. Men hästen blev struken i veckan och loppet som det blev var inget att hänga i julgranen. Alla hästar på ett pärlband och första varvet gick på 1.18,9. Loppet blev ett sömnpiller och blev långt ifrån vad man hade hoppats på när listorna kom.

Vinnaren: 3 Attack Diablo

Kommentar: Tog hand om ledningen som förväntat sedan hände precis ingenting. Hästen fick fuska bort 1 500 meter sedan blev han skyldig att vinna. Han gick undan enkelt till slut på fint sätt även om det inte sa så mycket.

Segerkusken: Christoffer Eriksson

Kommentar: Fick bestämma tempot i ledningen efter eget behag och sedan gjorde han inga misstag.

Loppets : V86-2

Kommentar: Loppet som det blev var inte roligt att se och att dem varvde på 1.18,9 i denna klass säger det mesta, loppet blev ett sömnpiller.

✓ V86-3:

Loppet:

Kommentar: Konstigt lopp där dem strök favoriten 9 Valentino kort före start. Själva loppet blev väldigt rörigt där sju av tio hästar galopperade.

Vinnaren: 1 Elegant Ås

Kommentar: Fick överta ledningen i ett tidigt skede och som loppet blev med massa galopper så blev han skyldig att vinna, men hästen gjorde det bra och vann helt överlägset även om det inte sa så mycket.

Segerkusken: Stefan Söderqvist

Kommentar: Fick överta ledningen och sedan gjorde han inga fel utan styrde in Elegant Ås till en enkel seger. Men jag bjuder på fem plus då Stefan tog sin 3 000:e seger i karriären i detta lopp och jag lyfter på hatten.

Loppets : 9 Valentino

Kommentar: Såg inte alls bra ut före start och galopperade flertal gånger. Det stod inte rätt till för den danske gästen som ströks före start och gjorde många spelare upprörda då det var en av de största favoriterna i omgången.

✓ V86-4:

Loppet:

Kommentar: Roligt lopp för tvååringar över 1 640 meter volt där det blev lite körning och det kändes som man hade olika vinnare för varje meter som gick i loppet. Det blev en del galopper för de mest betrodda i loppet vilket lämnade öppet för skräll.

Vinnaren: 3 Drizzle C.C.

Kommentar: Fick ett bra lopp i andra par utvändigt, men såg trög ut halvvarvet från mål och kunde inte följa med i rygg på de två framförvarande hästarna. Men hon bet ihop bra och visade fin moral då hon kom tillbaka starkt i sista sväng och sedan avgjorde hon lätt på fint sätt.

Segerkusken: Pierre Nyström +++

Kommentar: Fick iväg hästen felfritt och hittade sedan en perfekt position. Allt löste sig perfekt för både häst och kusk, men Pierre gjorde inga fel och visade upp bra kyla i sulkyn.

Loppets : 2 Lorina Citron

Kommentar: Galopperade direkt i starten sedan var den dagen förstörd.

✓ V86-5:

Loppet:

Kommentar: Blev en del galopperar som förstörde stora delar utav loppet som kändes intressant på förhand. Det blev tidigt ledningen för vinnaren 6 Springfield sedan hände inte mycket. Favoriten 4 Corporate Wheels provade lite för ledningen men fick nöja sig med att sitta utvändigt om ledaren och efter det så hände inte mycket alls förrän på upploppet då 1 Schatzi Fayline spurtade bra långt ut i banan men han inte fram till segern.

Vinnaren: 6 Springfield

Kommentar: Öppnade snabbt och tog hand om ledningen, sedan hände det inte mycket utan han fick bestämma tempot helt. Hästen svarade ärligt när Adrian började köra halvvarvet från mål och krigade till sig segern på ett bra vis.

Segerkusken: Adrian Kolgjini

Kommentar: Sände till ledningen direkt sedan vågade han svara storfavoriten när Falsig ställde frågan. Många hade nog lagt sig på rygg och släppt, framför allt på Åby, men Adrian hade täckning för sin styrning och detta blev nog helt loppavgörande, snyggt Adrian!

Loppets : 5 Nitro Diablo

Kommentar: Var mycket spelad men galopperade direkt när bilen släppte fältet.

✓ V86-6:

Loppet:

Kommentar: Det blev bra körning med 8 Bonbon Mearas i ledningen och man trodde nog att Erik Adielsson kunde räkna hem segern i den sjätte avdelningen när han svängde in på upploppet. Men längst ut kom jätteskrällen 12 Jeepster som spurtade strålande långt ut i banan och kunde avgöra kort före mål.

Vinnaren: 12 Jeepster

Kommentar: Hästen har haft toppform under en längre tid och var verkligen värd denna triumf. Avslutningen var strålande och hästen svarade för en topprestation.

Segerkusken: Kaj Widell

Kommentar: Satt sist hela loppet och var aldrig med chans. Ändå styrde Kaj på ute vid korvkiosken i sista sväng och blåste ner alla över upploppet. Om han suttit kvar i kön och kört in på upploppet hade det inte blivit någon seger. Han körde i exakt rätt tid och gav hästen chansen, vilket blev loppavgörande.

Loppets : Björn Goop 

Kommentar: Som körde betrodda 6 Seronera, det blev tyvärr helt fel och man hittade inte ner i banan utan fick backa sig sist och dagen var förstörd.

✓ V86-7:

Loppet:

Kommentar: Konstigt lopp där alla dem betrodda hamnade på innerspår och där 4 Mr Hot Shot drog på friskt i ledningen som gjorde att det blev luckor i fältet och alla som satt på innerspår fick chansen då hästen utvändigt packade ihop helt halvvarvet från mål. Det blev ett händelserikt upplopp där dem kom både innanför och utanför ledaren 4 Mr hot Shot och segern stod och vägde sista 100 metrarna.

Vinnaren: 3 Ultimate Photo

Kommentar: Kunde inte vara med den första biten utan hamnade som fjärde häst på innerspår, men det löste sig perfekt och är luckan kom som spurtade hästen strålande. Fick ett perfekt lopp, men intrycket var vasst.

Segerkusken: Dagfinn Aarum

Kommentar: Körde kyligt och satte sig fjärde invändigt och körde snyggt i sista sväng då han valde att sitta kvar och köra rakt fram istället för att gå ut i andraspår, vilket blev helt perfekt och loppavgörande.

Loppets : 1 Västerbo Arthur

Kommentar: Blev favorit till slut, han kunde inte vara med första biten utan hamnade femte invändigt. Hästen var aldrig med chans och började tappa redan halvvarvet från mål och något stod inte rätt till med hästen var känslan.

✓ V86-8:

Loppet:

Kommentar: Blev ett händelserikt lopp där det hela började med en omstart och sedan i den giltiga hände något med 9 Antonio Trot som tappade flera längder på fältet. Hittade till spets gjorde lite oväntat 7 Rafiki Fri och väl där trodde man att hästen skulle bli mycket svårslagen. Björn Goop som körde 9 Antonio Trot styrde på direkt när man kom ikapp fältet och fick gå ett väldigt tufft lopp ute i spåren men visade sig bara vara bäst. Det blev en spännande duell upploppet ner och nog kan man tro att den ensamma vinnaren skrek högre än någonsin.

Vinnaren: 9 Antonio Trot

Kommentar: Hästen tappade många längder från start när något hände med hästen och var inte med i bild förrän varvet från mål. Björn styrde på direkt och gav hästen ett tufft lopp. Men insatsen var smått makalös och denna insats kommer jag inte glömma i första taget, ruskigt bra helt enkelt!

Segerkusken: Björn Goop

Kommentar: Körde som att han hade bästa hästen vilket visade sig vara helt rätt i detta fall. Han körde hästen för första gången och kanske var det ”Goop effekten” som gjorde det lilla extra?

Loppets : Örjan Kihlström
Kommentar: Var för sen upp bakom bilen med 3 Earn N´Burn som var orsaken till omstarten.
Usel
Underkänd
Godkänd
Bra
Mycket bra
Landslagsklass/världsklass

Lukas Berggren