Skulle bli mamma – då tog hon tre raka segrar

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Ultimate Wine
TRAV

Sjuåriga stoet Ultimate Wine skulle gå till avel.

Då tog hon tre raka segrar.

Nu lutar det åt ytterligare en start.

– Hon har överraskat oss positivt, säger Peter Untersteiner.

Peter Untersteiner hade bestämt att låta sjuåriga stoet Ultimate Wine gå till avel och hon sjöng på sista versen som tävlingshäst.

Nu har hon blixtrat till med tre raka segrar i inledningen på 2018 och hon har på dessa tre starter tjänat 265 000 kronor.

Nu lutar det åt ytterligare en start för Ultimate Wine, innan superhästen Nuncio väntar på henne.

”Hon är mycket välmående”

– Det kommer att bli avel i år som bestämt, men eventuellt ska hon starta en gång till. 7 april på Solvalla går Stoeliten över kort distans med 250 000 kronor i förstapris, säger hästens tränare Peter Untersteiner och fortsätter:

– Den starten påverkar ju inte aveln, men vi har inte bestämt oss ännu. Men, det blir i varje fall avel och det blir Nuncio och max en start till för Ultimate Wine, vi får se hur hon mår här framöver.

Vad säger du om hennes tre raka segrar?

– Hon har ju överraskat oss positivt, det kändes vid nyår helt rätt att låta henne gå till avel och det gör det fortfarande, sedan att hon har vunnit tre lopp nu på en månad med två V86-segrar och nu i lördags Stoeliten på V75, det kunde man inte riktigt tro. Hon är mycket välmående för dagen.

”Uppfödaren hade en liten dröm”

När Ultimate Wine tog sin första av de tre senaste segrarna den 14 februari på Åby, var det överraskande för Untersteiner.

– Att hon i dag skulle stå med tre raka segrar, det var inte realistiskt att tro. Hon plockade lite placeringar och gick helt okej, men hon hade ju inte vunnit på väldigt länge faktiskt. Uppfödaren hade en liten dröm om att få henne över en miljon kronor i intjänade prispengar, och nu står hon helt plötsligt på 1,2 miljoner kronor.

Vad är det som hänt?

– Hästen mår väldigt bra, hon är så blank, musklad och fin och det är som det vore högsommar när du ser henne, hon är väldigt välmående. Sedan kan det klicka till lite extra så här, utan att det finns något speciellt att peka på. Det känns bra att hon ska bli mamma nu, det är så många ston som man kör alldeles för länge med, det har hänt i mitt stall också tidigare, och jag ser fram emot att förhoppningsvis få träna hennes avkommor framöver.

”Fantastiskt minne att ha med”

Hur tror du hon kommer bli som mamma?

– Det är fin bakstam i henne så det finns goda förutsättningar, det är väldigt korrekt benställning i henne också, så det finns goda förutsättningar att hon bli en bra mamma.

Det måste kännas som ett bra avslut för henne på tävlingsbanan, nu när hon tagit flera segrar på slutet?

– Jag minns den första stjärnan som jag var inblandad i, Smokey Star, han vann på V65 sju år i rad, det är tangerat rekord med Callit och Tout Ou Rien, jag tror det är de tre som vunnit sju år i rad. När Smokey Star var tolv år gammal så vann han ett lopp i Halmstad den 12 december, vi hade planerat att tävla två gånger till med honom, men i vinnarcirkeln bestämde jag och ägaren att vi lägger ner nu, för det var ett fantastiskt minne att ha med en tolvåring som vinner i sin sista start. Det var ett fint avslut, samma som dom gjorde med Timoko, det är fina avslut, säger Peter Untersteiner.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V75

Solvalla

V65