Peter Untersteiner: ”Synd om hästarna”

Uppdaterad 2016-11-11 | Publicerad 2016-11-10

Peter Untersteiner

Peter Untersteiner skulle startat tre hästar på Solvalla på onsdagskvällen.

Men väderkaoset gjorde att de aldrig kom fram.

En mil från Solvalla fick chauffören vända – och först klockan 10 på torsdagen var de hemma i Halmstad igen.

– Det var synd om hästarna, säger Peter Untersteiner till Trav365.

Mellby Ciceron, Ilona Håleryd och Otrobanda – det var den trio hästar som tidigt under onsdagen lämnade gården hemma i Halmstad med sikte mot Stockholm och Solvalla.

Till en början såg det bra ut – men sen tog det stopp.

På grund av väderkaoset så blev hästbussen stående i flera timmar – endast en mil från Solvalla.

Till slut lyckades chauffören vända hästbussen och köra söderöver igen.

Klockan 10.00 under torsdagsförmiddagen var hästarna åter på gården i Halmstad – med deras längsta resa någonsin bakom sig.

”Vände 02.00 i natt”

– Det var synd om hästarna, men efter omständigheterna ser allting ut att ha gått bra med dem, säger Peter Untersteiner till Trav365 och berättar om gårdagen:

– Det var en mil från Solvalla, sedan stod de helt stilla. Jag hoppades in i det sista att de skulle komma fram, men det gick inte. Det var så illa att klockan 02.00 i natt så kunde de vända transporten och åka mot Halmstad igen.

Trots att trion ur Peter Untersteiners skara ströks från V86-tävlingarna var siktet ändå länge inställt på Solvalla.

– Vår tanke var att komma till Solvalla och låta de bo där under natten och sedan köra hem på torsdagsmorgonen, det var grundtanken. Men, de stod helt stilla och gick varken framåt eller bakåt och så 02.00 i natt lyckades chauffören i varje fall vända hästbussen.

”Flyget inställt”

Hur verkar hästarna tagit äventyret?

– Det var synd om hästarna så klart, men efter omständigheterna ser det bra ut. Det är ju inte optimalt så klart att stå stilla så länge, men alla hästar vågade kissa och det är viktigt att de vågar det.

Vad kan hända annars?

– De kan ju få transportsjuka och mer eller mindre sprängas. Som tur var stod de still hästarna och ingen drabbades av panik. Det blev ju en lätt nödsituation som ingen kunde göra något åt, men det ser tack och lov ut som det gått bra.

Själv blev Peter Untersteiner kvar hemma.

– Jag åkte till Ängelholm där jag skulle ta flyget till Stockholm och allting såg ut att gå enligt plan, men 15 minuter innan planet skulle starta så blev det inställt. Men, det var väl tur det, för jag hade inte gjort någon nytta på Solvalla eftersom jag inte hade några hästar att köra där, säger Peter Untersteiner.

Följ ämnen i artikeln