”Kan inte förklara lyckan med ord...”

TRAV

Se filmen när de vinner 1,2 miljoner kronor på V75

Foto: Privat
Johannes Esak och Hans Fornbrant, som driver Kumla Spel & Tobak

Här är det galna klippet när butiken spelar in 1,2 miljoner på V75.

Johannes Esak fångade segerglädjen på film.

– Jag kan inte förklara lyckan med ord, säger han till Trav365.

När krutröken hade lagt sig efter lördagens V75-tävlingar från Åby i Mölndal utanför Göteborg i lördags jublades det frisk i Kumla utanför Örebro.

Anledningen: spelbutiken vann 1,2 miljoner kronor på V75 – som 34 kunder får vara med och dela på.

Händelsen fångades på film, och när Next to None Sib skär mållinjen som etta i den avslutande V75-avdelningen blir Johannes Esak och hans bror som galna.

”Helt otroligt”

Det vinnande systemet hade två spikar, Le Miracle i den fjärde V75-avdelningen och Next to None Sib i den sjunde V75-avdelningen. De 34 kunderna i butiken som hade köpt en andel i det vinnande systemet får drygt 36 000 kronor var.

– Det är helt otroligt, jag kan inte förklara lyckan när Björn Goop vann sista V75-avdelningen med ord alltså, det är helt underbart, säger Johannes Esak till Trav365.

Johannes Esak såg V75-loppen live från butiken i lördags, tillsammans med sin bror.

– Vi hade inventering här i butiken i lördags så jag och brorsan var här och kollade på travet samtidigt som vi inventerade, och det var härligt, fyfan alltså, säger Johannes och fortsätter:

– Det var Hans Fornbrant, delägare i butiken, som hade gjort systemet och han var på plats på Åby i lördags. Det är helt underbart det här.

”Det här är bara början”

Hjärnan bakom systemet var alltså Hans Fornbrant, han köpte in sig som delägare i butiken för fyra veckor sedan. Han började med att spela in 123 000 kronor på ett andelssystem i butiken redan första veckan, och nu small det till rejält med 1,2 miljoner kronor.

– Det här är bara början, det här är bara början på stora pengar, säger Johannes Esak.

Hans själv är inne i butiken och tar emot de glada tillropen från kunderna, när Trav365 pratar med Kumla Spel & Tobak.

– Jag har varit intresserad av trav, sport och spel i hela mitt liv, haft lite egna hästar och så. Förr jobbade jag på Ica och då var jag med och skötte om spelbutiken där, sedan har jag jobbat tio år inom transportbranschen. Nu kände jag suget på att komma tillbaka till det här och på den vägen är det.

Berätta om lördagen!

– Jag var på plats på Åby och folk ringde och grät efter vinsten, och då blir man naturligtvis jätteglad. Det här är underbart, säger Hans Fornbrandt.

Johannes säger att det här bara är början, kommentar på det?

– Haha, jag har varit med så länge så jag vet att sådana här vinster får man inte varje dag. Men, jag har ett stort intresse av det här och hänger med mycket och har lite kontakter i trav-Sverige så förhoppningsvis går vi en spännande tid tillmötes.

Har du bara klivit in som delägare eller jobbar du även i butiken?

– Jag jobbar i butiken, det är jag och Johannes som driver butiken, men jag äger den tillsammans med Johannes pappa Simon, säger Hans Fornbrant.
Här kan du se filmen

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Spel