”De har satt in en platta och spikar”

Foto: 23-årige Fabian Fajersson talar för första gången ut efter den hemska travolyckan, där en häst förolyckades och Fabian bröt bägge sina armar
TRAV

23-årige Fabian Fajersson opererades på sjukhus efter den hemska travolyckan i Kalmar i måndags..

Nu talar han för första gången ut efter olyckan.

– Operationen gick så bra som den kunde gå, säger han till Trav365.

Det var under måndagens lunchtävlingar i Kalmar som den hemska olyckan inträffade.

Travhästen Back in Business förolyckades och unge Fabian Fajersson fick föras till sjukhus – med två brutna armar.

Nu, tre dagar efteråt, är Fabian på bättringsvägen och han talar för första gången ut efter olyckan.

”Satt in platta och spikar”

– Jag är fortfarande kvar på sjukhus, men förhoppningsvis får jag sticka hem redan i dag. De ska ta en koll på mig i eftermiddag, sedan får vi se, berättar Fabian Fajersson för Trav365.

Hur gick operationen?

– Den gick så bra som den bara kunde. I min högra arm har de satt in en platta och lite spikar och fixat ihop mig, och allting har gått bra. Jag har faktiskt inget gips på någon utav armarna, och det känns skönt, säger Fabian Fajersson och fortsätter:

– Jag har lyckats gå på toa själv, kan dra upp och ner kalsongerna, och jag lyckades också äta själv sedan de delat maten åt mig.

”Jag minns det ganska klart”

Vad minns du från olyckan?

– Jag minns det ändå ganska klart, jag minns att jag ser hästen framför mig stupa och att jag sedan flyger upp i luften och kastas i backen.

De första rapporterna som kom från Kalmartravet efter olyckan var att alla inblandade kuskar klarat sig med skrapsår, och det var först senare som det stod klart att Fabian Fajersson körts till sjukhus med bägge armarna brutna.

– Jag ställde mig upp direkt efter olyckan, då blödde jag lite från läppen och det första jag tänkte på då var tänderna, men de hade klarat sig. Jag var lite yr och när jag satte mig igen så kände jag att jag hade lite ont i högerarmen, men just då kände jag inte så mycket i min vänstra arm och det var därför de ropade ut att alla kuskar mådde bra.

Väl i ambulansen, när chocken lagt sig, kom också smärtan.

– Det var först när jag satt i ambulansen som smärtan kom på riktigt och att jag hade ont i bägge armarna, och då förstod jag att bägge armarna var brutna.

”Jag mår okej”

Hur mår du i dag?

– Jag mår okej, jag är pigg i huvudet och har haft många besök och det har varit full rulle. Jag har inte haft så ont efter operationen, jag har fått mycket smärtstillande.

Hur går dina tankar framöver, är du rädd för att köra travlopp igen?

– Det är många som frågat det faktiskt, men jag har inte hunnit tänka så mycket på det. Jag får börja träna lite i långvagn när jag är frisk och kry, och sedan får vi ta det därifrån. Jag känner inte att jag är rädd nu, men vi får ta det som det kommer och se hur det känns, säger Fabian Fajersson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Olycka

Trav