Efter publikfesten: ”Var så mycket kärlek”

Nytt publikrekord på Jägersro

1 av 3
Nästan 20 000 personer letade sig till Jägersro under torsdagen

avChristoffer Wickman

TRAV

Gentlemannadagen på Jägersro.

Då kom det hela 19 243 personer till travbanan.

Nytt publikrekord.

– Helt fantastiskt, man blir så glad, säger Jägersros VD Kent Öhlander.

Under torsdagen var det dags för den årliga och traditionella Gentlemannadagen på travbanan Jägersro i Malmö – en dag som Jägersro satsar hårt på.

Snacka om att det blev succé.

Hela 19 243 personer letade sig ut till Jägersro under Kristi Himmelfärsdag – nytt publikrekord för banan, med bred marginal då det tidigare rekordet låg runt 17 700 personer.

Med fina travtävlingar, artisterna Samir och Viktor, allsång för barnen med maskotarna Lollo & Bernie, tivoli och en hel del annat så var det en salig blandning folk i alla åldrar som trivdes i solen på Jägersro.

”Väldigt glädjande”

Jägersros VD Kent Öhlander sprudlar av glädje, dagen efter publikfesten.

– Helt fantastiskt, man blir så glad sådana här dagar, att det kan fungera så bra som man hoppats och jobbat för, säger Kent Öhlander och fortsätter:

– Det var ett sådant fantastiskt tryck och god stämning här i går, och jag måste bara säga igen att man blir så glad. Vi har verkligen satsat på några dagar som vi brutit ut, Gentlemannadagen är en av dom, och att det då kan bli så här bra är så klart väldigt glädjande.

Vart lade ni mycket kraft i år?

– Vi satsade främst på bättre artister i år, och sedan har vi så bra samarbete med våra partners, ICA då framför allt, och sedan har vi ett brett utbud av mat som ska passa alla målgrupper, barn som vuxna. Och på det så har vi de fantastiska hästarna också.

”Så mycket kärlek”

19 243 personer på plats och nytt publikrekord, det visar att det fortfarande går att locka folk ut till travbanorna?

– Absolut, absolut. Det är en känsla av öppet hus, vi har gratis entré, bra artister, och hästarna är också intressant för många. Vi har stallbacksvisningar dessa dagar som är otroligt uppskattade och det är jättelyckat, säger Kent Öhlander och fortsätter:

– Vi har i dag två ungdomsrepresentanter i styrelsen som kom in i travet just genom Gentlemannadagen, att de åkte med mamma och pappa och mormor och morfar hit, och så blev de travintresserade. Det är ett långt tänkande så klart, men någonstans måste man börja.

Hur var reaktionerna i går efter publikfesten?

– Det var så många som kom fram och gratulerade och vi blir så glada av det, oftast får man ju skäll att man skulle göra si eller så istället, men i går så var det fantastiskt mycket kärlek och då får man ju den här boosten att nästa år ska vi vara 20 000 personer här, säger Kent Öhlander.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav