Het doldis sitter på jackpottmiljonerna

Foto: Lars-Åke Söderholm och Right Over.
TRAV

Doldisen Lars-Åke Söderholm har inlett året strålande.

28 i segerprocent talar sitt tydliga språk och i onsdagens jackpotkryddade V64-tävlingar kan han bättra på statistiken ytterligare.

– Om Right Over har kontakt 300 kvar kan hon ta en pinne, säger Eskilstunatränaren.

Lars-Åke Söderholm driver sin rörelse i Kjula strax utanför Eskilstuna. Där tränar han 17 hästar, och dessa går som tåget. Sju segrar på 25 starter har det blivit såhär långt i år.

– Efter en ofrivillig paus i vintras har vi kommit igång bra och förklaringen är så enkel att hästarna har fått vara friska. Att vi har ny gård sedan första mars har också varit en nytändning, säger Söderholm.

”Spelarna ska ta med henne”

När Solvalla på onsdagen arrangerar jackpotkryddade V64-tävlingar, där en eventuell ensam vinnare med sex rätt kan håva in tolv miljoner kronor, kan Söderholm vara en kusk värd att ta i beaktande. Han har två hästar till start och störst möjligheter tillmäter han sexåriga stoet Right Over (V64-2), som senast avslutade starkt som trea.

– Jag var jättenöjd med henne senast. Det var säkert många som tyckte att jag var tokig när jag tog ut henne över 3 000 meter men jag vet att hon är ganska kaxig när hon får smyga med. Hon har skött träningen helt okej efter det och som det känns börjar formen närma sig.

– Uppgiften den här gången med springspår på tilläggsvolten är lite klurig. Vi riskerar att bli hängande om jag kör från start så det blir nog en försiktig inledning. Sedan hoppas jag på bra ryggar att gå i under slutvarvet. Det kan bli långt fram men har hon kontakt när det drar ihop sig är hon vass på speed. Loppet är öppet och jag tycker att spelarna ska ta med henne.

Svårlöst uppgift för You To Gordeus

Right Over får sällskap till Solvalla av You To Gordeus (V64-4). Han inledde året bra men de senaste prestationerna har inte varit mycket att skryta med.

– De två senaste starterna tycker jag inte att man ska tänka så mycket på. Senast gillade han inte banan utan sprang och skyggade och fick stänk på nosen. Därför kommer han nog att få gå med stänknät den här gången. Men det är stentufft motstånd och spår fem är inte det bäste eftersom han är lite osäker från start. Det ser mer svårlöst ut för honom än för Right Over och skulle han vara trea, fyra får vi vara nöjda.

Ola Johansson/Kanal75