Åke om V75: Han har bra chans från dödens

TRAV

Stall Svanstedt går på högvarv igen.

15 segrar förra veckan och en imponerande dubbel på V75.

Nu avslöjar han vem som är bästa vinstchansen i jackpotomgången i Gävle.

– Det finns ett par som har riktigt bra chans, säger Åke Svanstedt till Trav365.

Efter en tung inledning av det nya året har det nu lossnat rejält.

Svanstedts hästar går riktigt bra och dubbelsegern på V75 förra veckan var bara två av totalt 15 triumfer. Långsidorna som Lexington Ås och Conrads Garland levererade var av det svettigare slaget.

– Båda var mycket bra men speciellt var det starkt gjort av Conrads Garland att kunna avsluta så fort. Trots att det var bra tempo i loppet avslutade han i 1.09-fart sista 600 metrarna, säger Åke Svanstedt till Trav365.

– Nästa start blir i finalerna under elitloppshelgen. Det kommer helt perfekt i tiden för deras del. Conrads Garland har varit lite ömtålig tidigare och mår bäst med ett par veckors mellanrum mellan starterna.

”Riktigt kapabel för klassen”

I lördagens V75-omgång i Gävle ser det ut bli nya framgångar för Åke Svanstedt. På förhand har han det väl förspänt och tre av hans hästar är streckfavoriter i nuläget. Så här kommenterar han själv sina toppchanser och övriga hästar på V75.

– Ågårds Ludde (V75-1) är riktigt kapabel för klassen vilket han också visade vid sina tre inledande segrar för mig. Vi har provat honom barfota i de två senaste starterna och det har inte fungerat. Han har galopperat då och därför blir det annan balans den här gången. Hästen kommer att gå med skor och då ska han inte galoppera. Han tränar fortsatt bra och känns väldigt fin. Han är snabb ut bakom bilen och från ledningen ska han ha bra chans.

– Jagger Broline (V75-2) fick press i inledningen senast och jag tycker heller inte att den långa distansen är någon fördel. Han gjorde ett godkänt lopp och känns normal i jobben men jag tror att det blir svårt att vinna från det här läget.

– Clear Sign (V75-3) har tagit åt sig träningen nu och ändrat sig mycket sedan han kom. Han gjorde ett kanonlopp senast och det var synd att det gick så sakta på mellanvarvet i täten. Jag trodde också mycket på honom innan det loppet. Hästen hade normalt sett haft bra vinstchans i ett sådant här lopp men från sämsta läget blir det svårt. Han känns dock så pass bra att skulle det bli stenhårt tempo och han får bra ryggar är han säkert långt framme ändå. Barfota runt om.

– Fast Call (V75-5) har varit jäkligt bra i de här tre starterna hon har gjort för oss. Det är en tuff och rejäl märr som vann enkelt från ”dödens” senast. Hon hade krafter kvar och jag är faktiskt lite imponerad över hennes insatser. Det känns som att hon bara går framåt med loppen hon får och det blir barfota runt om igen. Det var väldigt synd på det stängda spåret eftersom hon är så startsnabb. Men kommer hästen bara ut i slagläge ska hon räknas mycket tidigt. Barfota runt om.

– Borga Brunett (V75-5) har hittat toppformen på slutet och verkligen varit bra vid segrarna. För hennes del gör inte bakspåret så mycket för då ökar chansen att hon går felfritt. Dessutom blir hon lugnare när hon får löpa bakom hästar. Allt känns fortsatt bra i träningen och hon är riktigt speedig med lopp på väntan. Jag tycker även att hon ska räknas tidigt och det är ganska jämnt mellan mina hästar. Barfota runt om.

”Satt bara och åkte”

– Youpie (V75-6) har utvecklats mycket senaste månaderna och höjt sig flera snäpp. Han var otroligt bra när han vann senast efter ett tungt lopp. Det var heller inte slutsålt i mål och han har känts jättefin i jobben efteråt. Han har hittat toppformen och så fin som hästen känns måste han ha bra chans här. Hästen har visat att han tål tuffa lopp och jag tror att han har bra chans även från ”dödens”. Barfota runt om igen.

– S.J.’s Otto (V75-7) har varit kanonfin i två raka segrar och det här är en häst jag håller högt. Han lägger mycket mark under sig och det känns inte att det går så fort som det gör när man kör honom. Det var inte slutsålt i mål senast och trots en snabb avslutning satt jag bara och åkte genom sista sväng. Spår åtta är ju alltid svårt att vinna ifrån på V75. Men så bra som hästen känns tycker jag ändå att han ska räknas tidigt. Kommer vi bara någorlunda till tror jag att han är långt framme här också. Hästen har känts fräsch och fin i jobben efter senaste starten och tävlar barfota runt om igen, säger Åke Svanstedt till Trav365.