Stjärnkusken: ”Vill vinna allt”

Foto: Örjan Kihlström jagar Björn Goop i V75-ligan. Är det någon av dem som vinner, eller kan Adielsson och Svanstedt utmana? Svaret får vi under julhelgen...
TRAV

Björn Goop – 34 segrar.

Örjan Kihlström – 33 segrar.

Det börjar dra ihop sig i V75-ligan och under julhelgen avgörs den.

– Man vill vinna allt man tävlar i, säger Örjan Kihlström som jagar Björn Goop i toppen.

Tre stjärnkuskar har ryckt lite i V75-ligan. Erik Adielsson, Örjan Kihlström och Björn Goop har alla vunnit över 30 lopp och ligger tätt i toppen. På torsdag, dagen för julafton, körs en en extra V75-omgång. Erik Adielsson kör inte då så det är kraftig fördel för herrarna Goop och Kihlström som båda kör i alla sju avdelningar.

”Stort att vinna”

På söndag den 27:e december avgörs sedan årets sista V75-tävlingar. På Solvalla ska ligan avgöras. Där kör de båda toppkuskarna också i alla avdelningar inom rikstoton. 14 lopp återstår alltså, frågan är vem som vinner?

– Jag har inte hunnit kolla startlistorna så noga än, så det är svårt att bedöma chanser nu. Men det är ju stort att vinna V75-ligan, säger Örjan Kihlström.

Hur mycket prestige är det inblandat i de här ligorna?

– Man vill ju vinna allt man tävlar, så det är klart att det är kul att vinna en sådan här grej.

Är det mer psykningar nu när det ska avgöras?

– Det är klart att man skojar lite med varandra och så där...

Kihlström: Extra taggad

Örjan Kihlström och Björn Goop kör tusentals lopp per år, men Kihlström erkänner att man blir extra motiverad och att vinstsuget blir större när det börjar dra ihop sig i de olika ligorna.

– Ja, så kan det nog vara. Man blir lite extra taggad att vinna, säger han.

Så spelarna ska ha med dig i varje lopp du kör nu?

– Ha ha, nej så enkelt är det ju inte, det är ju trots allt hästarna som springer. Så man får väl försöka göra så gott man kan. Så det är nog inget som spelarna behöver tänka på.

Men du tänker inte köra i femte invändigt?

– Jodå, så kan det bli ändå. Det beror ju på vilken häst man har att köra med.

”Det är större än V75-ligan”

Det är inte bara V75-ligan som Örjan Kihlström kan vinna. Han toppar vinstligan på huvudstadsbanan Solvalla också, och det är speciellt för honom.

– Anledningen till att Solvalla-ligan är viktigare för mig är att jag aldrig har vunnit den och att det är min hemmabana. De är de två grejerna som gör det större än V75-ligan, förklarar han.

Det kan bli en bra dag på söndag då, du kan avgöra V75-ligan och avgöra Solvalla-ligan. Hur skulle det kännas att vinna båda?

– Det vore jackpott att vinna båda ligorna, men skulle jag vinna Solvalla-ligan så är jag väldigt nöjd.