Tränarens krav gav chockseger

TRAV

Travamatören Mikael Cedergren krävde att kusken skulle köra i ledningen.

Det gav seger till jätteodds och 60 000 kronor i förstapris.

– Ägaren sa att om du inte svarar ledningen så får du transportera hem honom till Gotland själv, sa vinnarkusken Carl-Erik Lindblom.

Gotlandsamatören Mikael Cedergren har fyra hästar i träning. En av dessa är den sexårige valacken Lord Thai Taata som startade i V64-6 på Solvalla under onsdagen utan spelarnas förtroende. Hästen var spelad till över 60 gånger pengarna och utdömd på förhand.

Proffskusken Carl-Erik Lindblom körde direkt till ledningen med sin häst och valde sedan att svara den stora favoriten Yucay Boko och Leif Witasp. Det skulle visa sig vara helt rätt beslut.

Lord Thai Taata höll hela vägen från ledningen och chockade spelarna i V64-6. Hästen blev trött den sista biten och motståndarna närmade sig. Men den i närmast ospelade hästen höll undan med säker marginal. Segern var värd 60 000 kronor och efter segern avslöjade vinnarkusken varför han svarat ledningen.

– Ägaren sa att om du inte svarar ledningen så får du transportera hem honom till Gotland själv, så jag var tvungen att svara. Hästen kändes förjävla fin, så jag hade den tanken också, sa Carl-Erik Lindblom.

Bra utdelning

I och med superskrällen i den sista avdelningen blev det bra utdelning på sex rätt. Inför den sista avdelningen var värdet enbart 2 100 kronor men efter Lord Thai Taatas seger betalade sex rätt 65 200 kronor.